2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Fecskendős támadás": 75-en őrizetben

A kínai rendőrség őrizetbe vett 75 embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az ország északnyugati részében részt vettek orvosi fecskendőkkel végrehajtott támadásokban.
2009. szeptember 15. kedd 21:24 - HírExtra
A Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen szeptember elején újabb tiltakozások robbantak ki, miután han (kínai) nemzetiségűeket orvosi fecskendőkkel sebesítettek meg a régió fővárosában, Urumcsiban. Azóta több száz ilyen titokzatos támadást hajtottak végre, s a hatóságok azt gyanítják, hogy az elkövetők muzulmán ujgurok voltak.

Huang Ja-po, a területi közbiztonsági hivatal egyik vezetője kedden közölte, hogy a rendőrség 75 gyanúsítottat fogott el, hét bűnszövetkezet számolt fel, a fecskendős támadásokkal kapcsolatban 36 ügyet derített fel. A megoldott esetek közül tizenhatot követtek el Urumcsiban, a többit pedig más városban.

Szombaton három ujgurt sújtott hosszú, 15 évig terjedő szabadságvesztéssel a bíróság Urumcsiban. Az elítélteket azzal vádolták, hogy orvosi fecskendővel támadtak meg embereket, illetve azzal fenyegetőztek.

A hatóságok korábban közölték: akár halálra is ítélhetik azokat, akikről bebizonyosodik, hogy fecskendőjük mérgező anyagot tartalmazott. Eddig egyetlen egy esetben sem találtak mérgező anyagot a megszúrt áldozatokban.

A kínai média kedden közölte azt is, hogy Hszincsiangban ismét tanítanak az iskolákban. Szeptember 4-én az új típusú influenza terjedésének veszélyére hivatkozva rendeltek el szünetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását