2024. április 29. - Péter

A 6,5 milliárdos fogyókúra

Egy roppant szigorú fogyókúra eddig már két emberrel is végzett, azonban ennek kitalálója már lassan akkora lesz mint egy bálna - és a pénztárcája tovább hízik. Hogy is van ez?
2009. szeptember 14. hétfő 15:09 - pasztor
A nők mind öltözködési, mind táplálkozási szokásaik terén sanyargatják magukat, ha azt hiszik, hogy attól szebbek lesznek. Gondolhatunk itt a bizonyos kultúrákban szépnek számító testi torzulásokról - apró láb, vagy nyújtott nyak - de leginkább európai értelemben a klasszikus fogyókúráról. És ha egy nő a saját testével kapcsolatban valamit a fejébe vesz, akkor arról lehetetlen lebeszélni, még bele is döglik. Így járt ezzel Matilda Callaghan és Samantha Clowe is.

Ők nagy valószínűség Jackie Cox önsanyargató diétája miatt haltak meg. Cox, aki tizenhárom évvel ezelőtt megalapította Lighter Life diétás céget, már több mint százhúsz kilót nyom - így saját maga biztos nem próbálta ki a fogyókúrát. A diéta lényege, hogy a fogyni kívánók mindössze ötszázharminc kalóriát fogyaszthatnak egy nap, kizárólag a cég termékei közül és napi négy liter vizet kell meginniuk. Három évvel ezelőtt a huszonöt esztendős Matilda Callaghan, néhány hete pedig egy harmincnégy éves menyasszony, Samantha Clowe halt bele a kegyetlen kúrába: mindkettejüknek leállt a szíve.

– A vizsgálatok alapján nem kizárható, hogy haláluknak köze lehetett a drasztikus életmódváltáshoz. Túl kevés tápanyag jutott a szervezetükbe és nem volt megfelelő az ellenőrzés sem - mondta egy orvos.

A két nő családja a Lighter Life diétát okolja, Jackie Cox azonban teljesen elhatárolódik a történtektől, fogyókúrás módszerétől már többen betegek lettek az elmúlt években. A cég egyébként tavaly huszonegy millió font, azaz hat és fél milliárd forint bevételt termelt.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását