2024. május 3. - Tímea, Irma

75 évesen is szupertrendi

Ő a férfiak örök kedvence, a nők legjobb barátja, télen nyáron kéznél van és idén nem kevesebb, mint 75 éves lett. Hogy miről van szó?
2009. szeptember 12. szombat 13:10 - Zelenij Linda

Fontos dátumok a mini további életéből

A hatvanas években Anglia húsz év alatti lakosságának harminchárom százaléka hordott miniszoknyát, ugyanez az akkori amerikai lakosság ötven százalékára volt igaz.

1967-ben New York polgármestere a következőket mondta az újságíróknak a miniszoknya népszerűségéről: " Képessé teszi a nőket, hogy gyorsan fussanak, ezért van rá szükségük"

1986-ban Karl Lagerfeld újraalkotta a híres Chanel kosztümöt miniszoknyával. Pedig Coco Chanel, a divatház alapítója köztudottan utálta a miniszoknyát.

1987-ben néhány butikban a miniszoknyák hossza, éppencsak elérte a 38 centimétert.

1993-ban negyven munkaórát vett igénybe egy Hervé lycra miniruha elkészítése, amely háromezer-ötszáz dollárért talált gazdára.

1998-ban tíz pont levonást kaphatott azért egy bangkoki egyetem diáklánya, ha a miniszoknya viselésével megszegte a ruházatra vonatkozó előírásokat.

2002-ben a litván parlament kitiltotta a miniszoknyát az épületéből.

2004 -ben indult a Pink nevű tévécsatorna- Franciaország első meleg tévécsatornája- melynek műsorának keretein belül először viseltek transzvesztiták magassarkút és miniszoknyát.

2007-ben egy lengyel politikus követelte, a miniszoknyák viselésére vonatkozó törvény megalkotását, természetesen a prostitúció visszaszorítása céljából.

Tedd, ne tedd


Bár a miniszoknya örök darab jó néhány dologra oda kell figyelni viselése során (alak és korosztály alapszempont). Először munkahelyre nem biztos, hogy tanácsos felvenni, ám állásinterjúra abszolút tilos. Figyelni kell, hogy az összhatás ne legyen közönséges. Ne tegyünk ki egyből mindent közszemlére. Neccharisnya, főleg szakadtan, miniszoknyával kombinálva elég könnyűvérű hatást vált ki. Britney Spears tökéletes példa a mit ne tegyünkre.

A fekete-fehér kombináció örök klasszikus, nem nagyon tudunk vele mellé nyúlni. Érdemes még Victoria Beckham öltözködési stílusát is megfigyelni. Valamint Rihanna szerelését is, aki a klasszikus blúz és gyöngysor visszafogott stílusát remekül párosította a bóhókás és modern miniszoknyával.

A magyar Rihanna utánzat Tóth Gabinak volna még mit tanulni…

Végül pedig egy különleges szerelés Mary –Kate Olsentől. Ez az összeállítása megosztotta a divatszakértőket. Az összhatást tekintve egyféle átmenet a 80-as évekből a 90-es évekbe. Engem, személy szerint elsőre elborszasztott, de minél többször nézem meg a képet annál inkább tetszik. De, döntsön mindenki ízlése szerint.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását