2024. május 18. - Erik, Alexandra

A KDNP szerint a közös tévéshow kevés

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint nem közös tévéshow-ra van szükség, hanem a felvidéki magyarság anyanyelv-használatát korlátozó nyelvtörvényt kell visszavonni.
2009. szeptember 10. csütörtök 20:32 - HírExtra
Rétvári Bence bírálta Bajnai Gordont, aki - mint mondta - nem állt ki egyértelműen Sólyom László mellett, csupán sajnálkozását fejezte ki.

Hozzátette: jól látható, hogy továbbra is a szlovák fél diktálja az ütemet a két ország kapcsolatában.

Az egész találkozó olyan hangvételű volt, mintha Magyarország tiltotta volna ki a szlovák államfőt, és mintha a magyar parlament fogadott volna el a kisebbségi nyelvhasználatot korlátozó törvényt. Mintha mindkét félnek egyenlő felelőssége lenne a viszony megromlásában, holott egyáltalán nincs így, a szlovák fél barátságtalan magatartása és lépései vezettek a mára kialakult helyzethez - fejtette ki a KDNP-s politikus.

Nem közös tévéshow-n kell megállapodni a leendő együttműködésről, hanem a nyelvtörvényt kell visszavonni Szlovákiában, a felvidéki magyarság számára csak ez a biztos - közölte Rétvári Bence.

A két kormányfő által elfogadott 11 pontról azt mondta, abban egy év próbaidő szerepel, az EBESZ ajánlásait pedig mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, ez nem jelent megoldást. Eszerint egy évig továbbra is bizonytalan lesz a helyzet - fogalmazott a KDNP-s politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását