2024. június 16. - Jusztin

Magyar-szlovák: Közös ima a közös hangért

Az a tény, hogy együtt imádkoztunk, reményt ad arra, hogy megtaláljuk egymás felé a hangot - mondta Beer Miklós váci püspök, a Szécsényben csütörtökön, a Bajnai-Fico találkozó idején tartott magyar-szlovák imaóra kezdeményezője.
2009. szeptember 10. csütörtök 18:25 - HírExtra
Beer Miklós az imaóra utáni sajtótájékoztatón kifejtette: mivel a kormányfői találkozó az egyházmegye területén zajlott, házigazdaként kicsit felelősnek érezte magát, hogy az esemény előbbre vigye a két nép közötti kiegyezést. Így adódott a gondolat, hogy amíg a miniszterelnökök tárgyalnak, "a Jóisten segítségét kérjék", hogy "eltalálják a megfelelő szót, amiből a másik fél bizalmat érez ki, amiben nincs sértő hangsúly", és a két kormányfő úgy tud felállni az asztaltól, hogy a tárgyalásnak legyen természetes folytatása - mondta.

A keresztény híveknek példát kell adniuk, mert a másik emberben az ember személyes méltóságát tisztelik - hangsúlyozta a püspök.

Beer Miklós hozzátette: amikor fájó, felhánytorgatott sérelmek jelennek meg mindkét oldalon, a keresztény embereknek a megbékélés útját kell kitaposniuk a többiek számára is.

A kétnyelvű imaórán mintegy háromszázan imádkoztak a szlovák-magyar megbékélésért a miniszterelnöki találkozó helyszínéhez közeli ferences templomban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását