2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sikerül-e újra Barrosónak?

Kérdésessé vált az Európai Parlamentben szerdán, hogy José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnöknek sikerül-e a remélt széles többséget összegyűjtenie megbízatásának folytatásához a jövő heti plenáris EP-szavazáson.
2009. szeptember 9. szerda 22:31 - HírExtra
Miután a legnagyobb, a kereszténydemokrata EP-frakció már előző nap megerősítette széles körű támogatását a portugál politikusnak, akit a 27 tagország kormánya egyhangú döntéssel jelölt újabb öt évre az uniós "kormány" élére, szerdán az eddigi tevékenységével szemben szkeptikusabb képviselőcsoportoktól jóval bizonytalanabb jelzéseket kapott.

Jóllehet valamennyi csoport csak a szavazás előtt alakítja ki végső álláspontját, a szocialista frakció nyilatkozói szerint képviselőik többsége várhatóan tartózkodni fog, vagy nemmel voksol.

A liberálisok részéről a legfrissebb nyilatkozatok óvatos támogatást sugallnak, míg az újabb kinevezést eddig is ellenző zöldek inkább bírálóan nyilatkoztak Barroso programjáról.

Az Európai Parlament vezetői csütörtökön döntenek arról, megtartják-e a szavazást a jövő heti plenáris ülésen, de széles körű brüsszeli várakozások szerint a voksolásra sor kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását