2024. május 21. - Konstantin

A nyenny előtt a pokolba száll a Malév

A Malév 10 százalékkal csökkenti téli kapacitásait a tavalyi szezonhoz képest a kereslet visszaesése miatt, de három év múlva már nyereséget tervez.
2009. szeptember 9. szerda 15:17 - HírExtra
A magyar nemzeti légitársaságnál az MTI-nek elmondták, hogy az október végétől érvényes téli menetrendben három célállomással kevesebb szerepel az előző évihez képest, igaz azonban, hogy a nyáron még 5 járat szüneteltetését tervezték.

Felfüggesztik a ljubjanai, genfi és dublini járatokat, de a tervek szerint a Malév a nyári szezonban újraindítja azokat. A légitársaság nyáron még a velencei és podgoricai járatok felfüggesztését is tervezte, ezek azonban végül benne maradnak a menetrendben.

A légitársaság új célállomásokat is kínál, melyek egy évvel ezelőtt még nem szerepeltek a téli kínálatban, ezek Amman és a romániai Jászvásár, ahová a Malév az év első felében indította el járatait. Egyes útvonalakon pedig sűríti járatainak számát a cég: ilyen a hamburgi, római, bejrúti vagy stockholmi útvonal.

A Malév három éves üzleti tervéről éppen a napokban egyeztetett az igazgatóság, amelynek végrehajtásával a légitársaság működése hosszú távon biztosítható. Az üzleti terv kitér a flotta átalakításra, a létszám-racionalizálásra, a kereskedelmi stratégia és a költségcsökkentő program kérdéseire, és eredményeként a Malév három éven belül ismét nyereségessé válhat.

Az iparág helyzetére tekintettel ugyanakkor az igazgatóság arra kérte a légitársaság menedzsmentjét, hogy dolgozza át a három éves üzleti terv egyes előrejelzéseit, s a testület ezt követően fogja újra megtárgyalni a dokumentumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását