2024. május 16. - Mózes, Botond

Összeül Medvegyev és Obama

Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök szeptember 23-ra kitűzött New York-i találkozójától Moszkvában azt várják, hogy alátámasztja a felek törekvését a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új szerződés kidolgozására.
2009. szeptember 8. kedd 17:11 - HírExtra
Tyimakova ezzel mintegy megerősítette a találkozó hírét, amelyet előzőleg a nap folyamán Szergej Lavrov külügyminiszter jelentett be. Elmondta: Medvegyev szeptember 23-24-én látogat Amerikába, ahol New Yorkban az ENSZ közgyűlés plenáris ülésén, majd Pitsburgh-ban a G20 csúcsértekezletén vesz részt, előzőleg szeptember 22-én pedig Svájcba látogat.

"Reméljük, hogy az elnököknek a találkozón demonstrált szándéka elősegíti majd a még meglévő, vitás kérdések rendezését, ha ez nem történne meg a találkozóig vagy annak keretében" - mondta Tyimakova. Hozzátette, hogy egyelőre még sok a vitás kérdés.

A hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-I szerződést 1991-ben írták alá - öt hónappal a Szovjetunió felbomlása előtt -, és idén év végén jár le. Az egyebek mellett a felek nukleáris robbanótölteteinek számát korlátozó szerződés alapján az akkor létező nukleáris arzenál túlnyomó részét megsemmisítették, illetve kivonták a hadrendből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását