2024. május 30. - Janka, Zsanett

Obama kemény tanulásra ösztönöz

Barack Obama amerikai elnök kemény, felelősségteljes tanulásra ösztönzi a diákokat tanévkezdési üzenetében.
2009. szeptember 7. hétfő 22:18 - HírExtra
Obama kedd délben, egy virginiai iskolából mondja el üzenetét az ország diákjainak, akiktől azt kéri, jelöljenek ki maguknak célokat és tegyenek meg mindent azok elérésére. "Amit a tanulás során elsajátítotok, nem kevesebbet, mint az ország jövőjét fogja meghatározni (...) amit most az iskolában tanultok, meghatározza majd, hogy a nemzet képes lesz-e megfelelni a jövőbeni kihívásoknak" - fogalmazott Obama, aki azon ritka elnökök közé tartozik, akik az iskolakezdés alkalmából beszédet tartottak.

Obama azt állítja, nehéz sikeresnek lenni, és az Egyesült Államoknak az erősödő nemzetközi piaci versenyben arra van szüksége, hogy diákjai minden megtegyenek az iskolákban. A kimaradó diák nemcsak saját magát, hanem hazáját is feladja.

A kedden a Fehér Ház weboldalán élőben nyomon követhető beszédet már elhangzása előtt éles bírálatok érték konzervatív politikusok és elemzők részéről, akik szerint a demokrata párti elnök agresszívan sulykolja politikai üzenetét az iskolakezdés napján. Több helyen tiltakoztak a szülők, és több tankerületben úgy döntöttek, nem mutatják be a diákoknak Obama üzenetét.

Arne Duncan oktatási miniszter ostobaságnak nevezte a konzervatív támadásokat. Robert Gibbs elnöki szóvivő pedig arra emlékeztetett, hogy a diákokhoz intézett beszédet két korábbi republikánus elnök is, Ronald Reagan 1988-ban és George H. W. Bush 1991-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását