2024. április 29. - Péter

Feltérdelőben a gazdaság?

Stabilizálódik a francia gazdaság több negyedév visszaesése után - mondta a francia pénzügyminiszter az Europe 1 rádiónak vasárnap.
2009. szeptember 6. vasárnap 17:15 - HírExtra
Eközben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) visszafogta az idei francia GDP-csökkenéssel kapcsolatos várakozását. A második negyedévben 0,3 százalékkal nőtt a francia hazai össztermék (GDP) az előző három hónaphoz képest. Christine Lagarde szerint a legújabb makrogazdasági adatok alapján biztosra vehető a gazdaság stabilizálódása a következő negyedévekben. Hivatalos kormányzati várakozás szerint idén 3,0 százalékkal csökken a francia GDP, de Lagarde a héten elképzelhetőnek tartotta, hogy kisebb lesz a gazdasági visszaesés.

Hasonlóan vélekedik az IMF is, amely 3,0 százalékról 2,4 százalékra változtatta az idei francia gazdasági visszaeséssel összefüggő becslését. Erről egy név nélkül nyilatkozó illetékes számolt be vasárnap.

A gazdaság újraéledésének az ütemét nagyban befolyásolja azonban a munkanélküliség alakulása. E tekintetben nincs jó helyzetben Franciaország, ahol a június végére a munkanélküliség 9,5 százalékra nőtt az első negyedévi 8,9 százalékról.

A Natixis bank egyik elemzője szerint az év végére 10,5 százalékra nőhet a francia munkanélküliség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását