2024. május 17. - Paszkál

A szupertakarékos autó az év slágere

A hamarosan kezdődő Frankfurti Autószalon sztárjai idén aligha a hatalmas benzinfaló luxusjárgányok lesznek, mint inkább a környezetkímélő, kis fogyasztású modellek.
2009. szeptember 5. szombat 12:37 - HírExtra
Ezek között is a közönség kedvencei lehetnek a Volkswagen különböző kategóriájú autói - jósolja a Die Welt. Az új Polo-, Golf- és Passat-modellek közös vonása a Blue Motion technológia, amely még az előző generációs típusokénál is takarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé. Az új VW-modelleket start-stop érzékelővel és fékenergia visszanyerő (rekuperációs) berendezéssel látták el.

A könnyűfém keréktárcsáknak, az optimalizált aerodinamikának és a korábbinál hosszabb áttételű nyomatékváltónak köszönhetően sikerült rekord alacsony szintre szorítani az újdonságok fogyasztását.

A negatív csúcsot a Polo Blue Motion tartja, amelynek 75 lóerős dízelmotorja átlagosan 3,3 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométeren, miközben CO2 kibocsátása mindössze 87 gramm/kilométer. Ennek megfelelően csökken a kocsi fenntartási költsége: egy Berlin-Frankfurt közötti út (450 km) gázolajban mindössze 19 euróba kerül, ennél még a vonatjegy is drágább. Az új Polo 2010 elején kerül forgalomba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását