2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: az MSZP megint hazudik az ország valós állapotáról

A Fidesz szerint a szocialisták visszatértek 2005 őszéhez, és ahogy akkor, most sem mondanak igazat az ország valóságos gazdasági állapotáról, miközben a költségvetés tervezete a jövő feléléséről szól - mondta Navracsics Tibor, a párt parlamenti frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján
2009. szeptember 1. kedd 18:15 - HírExtra
Navracsics Tibor szerint Bajnai Gordon kormányfő a maga részéről már meghirdette a választási kampány kezdetét, és ebből azt lehet látni, hogy az MSZP-nek ugyanazt a szerepet szánja, mint a 2006-os választási kampányt megelőzően Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök.

Mint fogalmazott, ugyanaz történik, mint négy éve: nem mondanak igazat az ország gazdasági állapotáról, s megpróbálják becsapni a közvéleményt. Miután a "kőbe vésett" adatok közül egyik sem valósul meg, most "betonba próbálnak önteni" újabb adatokat, de várhatóan ezeknek is ugyanaz lesz a sorsa - fűzte hozzá.

Ahogy 2005 őszén, a kormány most is hitelfelvétellel, az ország és a jövő eladósításával próbálja meg eltakarni a valóságot a választópolgárok elől - mutatott rá.

Mint közölte: úgy látják, a jövő évi költségvetés súlyos, megszorító jellegű büdzsé lesz.
Navracsics Tibor szerint azzal, hogy az önkormányzatoktól jelentős pénzt vesznek el, az állampolgárok számára hozzáférhetetlenné teszik a közszolgáltatásokat, az oktatást, a tömegközlekedést, így az életszínvonal látja majd a kárát ennek is.

A frakcióvezető szerint a büdzsétervezet másik "üzenete" az, hogy "a jövő Magyarországa csak a gazdagok számára lesz élhető".

Arról beszélt: ha igaz, amit Bajnai Gordon mondott, hogy a költségvetés "baloldali karakterű" lesz, akkor a nyilvánosságra került tervezettel a kormányfő most azt üzeni, hogy csak a gazdagoknak érdemes Magyarországon élni, a szegények, a rászorulók, a falvakban élők, a munkanélküliek le fognak szakadni. .

Kérdésre elmondta, hogy ezt az költségvetést rossznak tartják, és eddig nem találtak semmi támogathatót a tervezetben.

A Bajnai Gordon által felvázolt költségvetés nem a jövő Magyarországának a költségvetése, ez a jövő felélésének és a megsemmisítésének a költségvetése - hangoztatta Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 1. 22:27
Ezek szerint a fidesz tudja, mi az igazság. Ennek ellenére "A jobboldal képes arra, hogy a kormányváltás után a saját lábára állítsa Magyarországot a külföldi hitelekből és segélyekből való vegetálás helyett" (O.V.-tól az idézet)

...ITT VALAKI HAZUDIK!
Imres
2009. szeptember 1. 18:56
Az előző hozzászólóknak:
"Bajnai: Még a jogos igényekre is nemet fogunk mondani"
Navracsics csak lefordította Bajnai mondatait magyarra. Sajnálom, hogy még így sem érthető.
:)
thurvj97
2009. szeptember 1. 18:49
Íme az olcsó fidesz klisé. Ha nem tudnak érvelni, jön a semmitmondó hülye rágalmazás.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását