2024. május 25. - Orbán

A Fidesz megtartaná a vasúti szárnyvonalakat

Tiltakozik a kormányzat azon tervezett intézkedése ellen a Fidesz és a Fidelitas Heves megyei szervezete, amely szerint valamennyi vasúti szárnyvonal megszűnne a megyében - ezt kedden Gyöngyösön közös sajtótájékoztatón jelentették be be a két szervezet megyei elnökei.
2009. szeptember 1. kedd 19:31 - HírExtra
A tervezett intézkedés tipikus példája annak a szocialista gondolkodásnak, amely szerint ha valami éppen veszteséges, akkor meg kell szüntetni, holott éppen fejlesztésre volna szükség - közölte Balázs József, a megyei Fidesz-szervezet vezetője.

Mint elmondta: információik szerint a tervezett intézkedés országosan 1.874 kilométernyi szárnyvonal megszüntetésével járna.

Ez a többi között azt jelenti, hogy Heves megyében felszámolnák az Eger-Szilvásvárad, a Gyöngyös-Vámosgyörk szárnyvonalakat, illetve a Heves városával összeköttetést teremtő mellékvonalat.

Mindez akkor történik, amikor bővítik a Gyöngyösről a Mátrába vezető kisvasutat, vagyis például a Gyöngyösre vezető szárnyvonalat a kisvasúttal összekapcsolva hozzájárulhatnának a térség turizmusának fejlesztéséhez is - hangsúlyozta a megyei Fidesz elnök.

Oroján Sándor, a Fidelitas Heves megyei vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervezett intézkedés elsősorban a rendszerint vasúton közlekedő, a felsőoktatásban tanuló fiatalokat érinti hátrányosan.

Vagyis a kormányzat ily módon is akadályozza a diákok tanulását - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a terv gyökeresen ellentétes az Európai Unió közlekedéspolitikájával, amelynek prioritása a vasúti közlekedés fejlesztése.

Ebben a helyzetben arra szólítják fel a közlekedési tárca vezetőjét, hogy ha a minisztérium képtelen a fejlesztésre, akkor inkább "ne csináljon semmit" - mondta Oroján sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását