2024. május 20. - Bernát, Felícia

EKF: építési daruk tánca is lesz

Építési daruk "táncolnak" majd a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházása, a konferencia- és koncertközponthelyszínén; a produkcióra várhatóan egy októberi estén kerül sor.
2009. augusztus 30. vasárnap 13:45 - HírExtra
Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a darukat kivilágítják, és egy előre kidolgozott koreográfia alapján a Pannon Filharmonikusokzenekar élő zenéjére mozgatják. Mindezt különleges látványosságnak szánják a pécsieknek és a turistáknak.

Megjegyezte: e bemutatót csak olyan nagyberuházásoknál érdemes megrendezni, melyek kivitelezéséhez négy építési daru szükséges, a pécsi koncertközpont pedig ezek közé tartozik. Ruzsa CsabaMagyarországon egy hasonló előadásról tud, azt a budapesti WestEnd Bevásárlóközpont építése alatt tartották.

A pécsi konferencia- és koncertközpont nettó 7,2 milliárd forintból, 2010. szeptember 30-ra készül el. A mintegy 11 ezer négyzetméter alapterületű, részben európai uniós forrásból épülő létesítménya Dél-Dunántúl legnagyobb, egyszerre akár ezer embert is befogadó multifunkcionális hangversenyterme, kulturális rendezvényhelyszíne lesz, és a Pécsi Kulturális Központnak, a Pannon Filharmonikusok zenekarnak, azok irodáinak, próbatermeinek ad otthont.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását