2024. május 16. - Mózes, Botond

A kormány három főbűne

A baloldali kormány "háromféle súlyos bűnt" követett el: nemzet elleni, politikai és gazdasági bűnöket - mondta a Fidesz ifjúsági tagozatának sajtónyilatkozata szerint szombaton Matolcsy György.
2009. augusztus 29. szombat 17:59 - HírExtra
Az Orbán-kormány gazdasági minisztere a tagozat balatonszárszói nyári egyetemén az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint arról beszélt, hogy az első két témakörbe a kettős állampolgárság ügye,illetve a szabadságjogok "eltiprása" sorolható, addig gazdasági bűn alatt az ország felelőtlen eladósítását és a rossz gazdaságpolitikát értette.

A közlemény beszámolója szerint a közgazdász kiemelte, "negatív világrekord", amit a szocialisták magukénak tudhatnak azzal, hogy az elmúlt bő hét évben Magyarország a versenyképességi rangsorban a29-ről a 62. helyre csúszott vissza. Eközben "gazdasági növekedésről már évek óta nem lehet beszélni Magyarországon", az ország államadóssága pedig a kormányváltás várható időpontjában a GDP 100 százalékát is meg fogja haladni.

A Fidesz gazdaságpolitikai kabinetjének irányítója egyértelművé tette, hogy az ilyen mértékben megnövekedett államadósság "a jelenlegi jegybanki kamatszint mellett finanszírozhatatlan", ezért a Fidesz-kormány rövid idő alatt 5,5-6 százalékos szintre kívánja mérsékelni az alapkamatot.

A volt miniszter a korábbi lakástámogatási rendszer visszaállításának szükségességéről is szólt, és támogatásáról biztosította a Fidesz ifjúsági tagozatnak javaslatát, mely szerint az ingatlanszerzési illetéket bizonyos értékhatárig eltörölni, a fölött pedig mérsékelni indokolt.

Matolcsy György a világgazdasági válságról és az ezzel kapcsolatos globális változásokról elmondta, Európának és Magyarországnak is arra kell felkészülnie, hogy "a kőolaj utáni korszakban" a világgazdaság alapját az alternatív energiák felhasználása adja majd. Hangsúlyozta továbbá, hogy a multinacionális vállalatokra szükség van Magyarországon, de a szocialista kormányok alatt olyan stratégiai iparágak kerültek külföldi kézbe, melyek visszaszerzése a következő kormány "nehéz feladatai" közé tartozik. Véleménye szerint a legfontosabb gazdaságpolitikai cél, a 10 év alatt egymillió új munkahely teremtése viszont csak a kis- és közepes vállalkozások támogatásával valósulhat meg - olvasható a nyilatkozatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szvori
2009. augusztus 30. 08:20
1988 óta tudjuk, hogy Magyarországon a hülyeség alkotmányos alapjog...
sharapova2008
2009. augusztus 29. 19:50
Matolcsy súlyos tévedésben él:l.A tömeges kettős állampolgárságot e g y teljesen t ö r v é n y e s népszavazás vetette el és nem a kormány!2.Ha "eltiporták " volna a "szabadságjogokat",akkor most Matolcsy nem pofázhatna valótlanságokat,sorozatos rágalmazásért bíróság elé állították volna és most börtönben ülne! 3.A Fidesz "LAKÁSTÁMOGATÁSI"rendszere kifejezetten a gazdag családoknak kedvezett és növelte a társadalmi egyenlőtlenséget...3.A Fidesz éppolyan arcátlan módon privatizált,mint a kormány(lásd pl.12 állami gazdaság,kórházi privatizációk,stb.,)4.Csak a mesekönyvekben létezik olyan kegyes hazugság,amely "10 év alatt l millió munkahelyet " képes teremteni!
blist
2009. augusztus 29. 19:33
"ezért a Fidesz-kormány rövid idő alatt 5,5-6 százalékos szintre kívánja mérsékelni az alapkamatot"
Csak innen jegyezném meg halkan, hogy ebbe a kormánynak jelenleg nincs beleszólása...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását