2024. június 1. - Tünde

Fideszes lett, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület enöke

Balog Zoltánt, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának fideszes elnökét választotta a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökévé szombati, budapesti tisztújító közgyűlésén - közölte a szervezet az MTI-vel.
2009. augusztus 29. szombat 17:18 - HírExtra
Martonyi János leköszönő elnök beszámolójában értékelte az egyesület elmúlt két évi tevékenységét. A megválasztott új elnök, Balog Zoltán felkérte Martonyi Jánost az egyesület védnökének -olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendes közgyűlésén megválasztotta új tisztségviselőit is. A szervezet főtitkár-alelnökké Mészáros Lászlót, a Kecskeméti Konzervatív Kör elnökét, alelnökké Tordáné Petneházy Judit jogtanácsost választotta. Az elnökség további tagjai lettek: Hazl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Bíró Ildikó, a Polgári Körök főkoordinátora, Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke és Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tiszteletbeli elnökei és védnökei a szervezet korábbi vezetői: Mádl Ferenc akadémikus, volt köztársasági elnök, Granasztói György történészprofesszor és Martonyi János volt külügyminiszter.

Mádl Ferenc akadémikus elnökletével 1996. február 25-én jött létre a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület. A szervezet honlapja szerint az egyesület célja a nemzeti hagyományokért és az európai kulturális örökség értékeiért felelősséget és elkötelezettséget vállaló polgárok és egyesületek munkájának segítése, az európai értékek - az erkölcs, a kultúra, a szolidaritás, az egyének boldogulása - népszerűsítése, a jogállamiság, a szociális piacgazdaság, és a magyar polgári demokrácia erősítése.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. augusztus 29. 19:57
Én azt hittem,hogy Thürmer Gyulát választják meg...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását