2024. május 5. - Györgyi

Nem lesz Hess-menet

A rendőrség megtiltotta a Nemzeti Munkáspárt péntekre Győrött tervezett Rudolf Hess-emlékmenetét a közlekedés akadályoztatása miatt.
2009. augusztus 27. csütörtök 12:52 - HírExtra
A rendőrség nem engedélyezi a rendezvényt, mivel a szervezők által jelzett belvárosi utakon akadályozná a zavartalan közlekedést, márpedig a forgalom más utakon nem biztosítható - mondta Horváth Csaba alezredes győri kapitány az MTI-nek. Ha a szervezők a tiltás ellenére megtartanák a felvonulást, a rendőrség feloszlatja a rendezvényt - tette hozzá a kapitány.

Csütörtök délig felülvizsgálati kérelemmel nem fordultak a Győr-Moson-Sopron Megyei Bírósághoz a szervezők, eljárás ez ügyben nincsen folyamatban - közölte Becher Rezsőné, a megyei bíróság elnöke az MTI-vel. Jogorvoslati kérelem benyújtására három nap áll rendelkezésre, és a bíróságnak is három napja van az elbírálásra.

Az olyan ügyeket azonban soron kívül intézik, ahol rövid az idő - ismertette a jogszabályi környezetet az elnök.

Az idén tavaszon bejegyzett Nemzeti Munkáspárt kedden tett bejelentést a rendőrségen, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt kívánnak tartani Rudolf Hess emlékére. A tiltó határozatot szerdán kézbesítették a kérelmezőknek.

Két héttel ezelőtt a rendőrség Budapesten is megtiltotta a Rudolf Hess emlékére tervezett menetet, amellyel Hitler náci vezér harcostársának akartak emléket állítani a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

yann
2009. augusztus 27. 12:56
Így van, nem kell menetelni német náci háborús bűnösök emlékére, "a béke mártírja" meg hasonló kamu címszavak alatt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását