2024. május 5. - Györgyi

Hess-menet: hess!

Az MSZP arra szólítja fel az illetékes hatóságokat, hogy ne engedjék, tiltsák meg a nácik szombatra tervezett budapesti seregszemléjét.
2009. augusztus 14. péntek 13:33 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője pénteken az MTI-vel közölte: a rendőrség megtiltotta, hogy szombaton neonáci csoportok felvonulást rendezzenek Budapesten, egy szélsőséges honlapon mégis megjelent a hír: lesz tüntetés a Tabánban a Nemzeti Munkáspárt szervezésében.

A szocialista képviselő szerint nem lehet kétséges: egy Rudolf Hess-szel kapcsolatos megemlékezés csak fasiszta jellegű lehet. Ezt pedig mindenhol tiltják, Németországban és Nyugat-Európában is - vélekedett.

"Ha most nem állítjuk meg a neonácikat, holnap késő lesz, a fejünkre fognak nőni. Hiszünk abban, hogy a magyar jogrend most is képes elég védőoltást adni a náci vírussal szemben - csak merni kell használni" - fogalmaz Nyakó István közleményében.
Véleménye szerint nem az alkotmányos jogaikkal élni akaró békés polgárok demonstrációjáról van szó, hanem gyűlöletturizmusról, ezért az MSZP felszólítja az illetékes hatóságokat és a rendőrséget, hogy ne féljenek szigorúak lenni.

Nyakó István azt írta: "innen üzenjük minden nácinak, hogy nem fognak felvonulást tartani sem Budapesten, sem másutt az országban. Üzenjük Hitler és Szálasi követőinek, hogy ebben az országban nem lehet emléket állítani azoknak, akik el akarták pusztítani a hazánkat".

A rendőrség a héten tíz, szombatra tervezett, az úgynevezett "Béke mártírja" emlékmenethez kapcsolódó rendezvény megtartását is megtiltotta.

A Népszabadság hétfőn azt írta, hogy a hungarista és neonáci szervezeteket összefogó NS Front nevű magyar nemzetiszocialista tömörülés Rudolf Hess emlékére felvonulást és koncerteket szervez augusztus 15-ére Budapestre.

Rudolf Hess a kezdetektől Adolf Hitler náci vezér harcostársa, sokáig helyettese volt. A nürnbergi perben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték; 1987-ben, 93 évesen halt meg a spandaui börtönben. Halálának évfordulóján a németországi neonácik egy időben rendre felvonultak a sírjánál, de ott évekkel ezelőtt betiltották a demonstrációt.
A tervezett felvonulás hírére politikusok és civilek tiltakoztak a rendezvény ellen.

Sólyom László köztársasági elnök kedden tudatta, hogy felháborítja a Magyarországra tervezett neonáci rendezvény. Bajnai Gordon miniszterelnök pedig azt mondta: Budapest és Magyarország nem lehet az újfasiszták paradicsoma, meg kell akadályozni a tervezett neonáci tüntetést. A Fidesz szerint Magyarországon eddig kizárólag szocialista kormányok idején volt látványos neonáci felvonulás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. augusztus 14. 14:11
hát jó de magyar embereket ki védi meg miért kényszeritik közénk a cigányokat nekik sem jó nekünk meg főleg nem oviba iskolába bolond csoportokat inditani oda berakni a hülyéket délután hogy ne is vegyüljenek a normális gyermekeinkel ha ez igy folytatodik minden magyar ember u.n náci lesz verik a gyermekeinket az iskolába ovodába terrorizálják az öregeket a poltika tehetetlenül nézte sőt elősegitette
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását