2024. május 14. - Bonifác

Mi kell a Lokinak?

Manchester, Barca, esetleg Real Madrid? Inter, Lyon, vagy a nem túl erős Besiktas? Vajon milyen ellenfeleket kap a Debrecen a Bajnokok Ligája csoportkörében?
2009. augusztus 27. csütörtök 13:10 - Gedei Szilárd
Tizennégy éve minden egyes esztendőben magyar érdekeltség nélkül telt a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása, idén azonban a Debrecen fantasztikus menetelésének hála mi is izgulhatunk a kis golyók kihúzásánál. A sorsolást ugyan csak délután hatkor kezdik Monacóban, a kiemelési-, és a szabályrendszer ismeretében azonban így is el tudunk egy kicsit játszadozni a lehetőségekkel. Nézzük hát az eshetőségeket a halálcsoportoktól az álomcsoportig!

Kalapok és esélyek



A 2009/2010-es szezon főtáblájára jutott csapatokat az úgynevezett UEFA koefficiensek alapján rangsorolták. Egy adott csapat koefficiensét az elmúlt öt év nemzetközi kupás szereplése alapján számolják ki – nem is csoda hát, hogy az ebben a periódusban kétszer (2006, 2009) is Bajnokok Ligáját nyert címvédő Barcelona neve mellett áll a legjobb szám (121.853). Az így kapott rangsor első nyolc helyezettje (négy angol, két spanyol és egy-egy olasz és német klub) került a legerősebb kalapba, a második nyolc csapat a második kalapba, és így tovább.

A HírExtra álomcsoportja
A káposzta is megmarad és a kecske is jóllakhat alapon – a HírExtra szerint –a következő, vagy ahhoz hasonló csoporttal járna a legjobban a csapat és a szurkolók: Manchester United, Real Madrid, Besiktas.
Jóllakna a kecske, azaz jól járnának a szurkolók, mert két sztárcsapatot láthatnának hazánkban…
...megmaradna a káposzta, azaz megkapná a DVSC is a sanszot a győzelemre, mert a Besiktas tűnik a leggyengébbnek a kapható ellenfeleink közül.
A DVSC egyáltalán nem meglepő módon a lista végére, a negyedik kalap aljára került 1.633-os, az élcsapatok adataival összehasonlítva megmosolyogtató koefficiensével.

Maga a sorsolás egyébként egyszerű szabályok szerint zajlik: nyolc kvartettet alakítanak ki, minden kalapból egy-egy csapat összesorsolásával. Ami fontos: azonos nemzetbeli klubok nem kerülhetnek egy csoportba, s értelemszerűen egy kiemelési csoportból sem kaphatnak ellenfelet a csapatok. Azaz a Loki biztosan elkerüli a német bajnok Wolfsburg, a belga első Standard, az izraeli Maccabi Haifa, a Zürich, az Urziceni, a Kazany és a ciprusi APOEL együtteseit is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását