2024. május 18. - Erik, Alexandra

Romagyilkosságok:Önként szerelt le az elkövető

Önként szerelt le a Magyar Honvédségtől Cs. István volt szerződéses katona, akit a romagyilkosságok kapcsán vasárnap helyeztek előzetes letartóztatásba.
2009. augusztus 24. hétfő 20:54 - HírExtra
A magát megnevezni nem kívánó informátor elmondta: Cs. István a legutolsó koszovói misszióból hazatérve azonnal beadta leszerelési kérelmét.

Katonai szolgálata idején nem volt vele probléma, fegyelmi eljárás nem folyt ellene - mondta az informátor az MTI-nek.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályán az MTI érdeklődésére hétfőn csupán annyit mondtak: a romagyilkosságokkal összefüggésbe hozott, előzetes letartóztatásban lévő személyek egyike sem szolgál jelenleg a Magyar Honvédségben hivatásos, illetve szerződéses állományú katonaként.

"Ennek okán további közlésre a Honvédelmi Minisztérium nem hivatott" - közölte a szaktárca sajtóosztálya.

Korábban rendőrségi forrásból az MTI úgy értesült, hogy Cs. István szerezte be a gyilkosságokhoz használt fegyvert.

Az MTI azt is megtudta, hogy a múlt hét csütörtöki debreceni rendősségi akciókkal szinte egy időben Püspökladányban is tartottak házkutatást egy lakóépületben
Az MTI-nek a helyszínen elmondták, hogy egy püspökladányi, közismerten romaellenes fiatalember lakcímén kutakodtak a rendőrök.

Meg nem erősített információk szerint annak a fiatalembernek a püspökladányi lakhelyéről van szó, akit debreceni barátnője lakásáról állított elő és tanúként hallgatott ki a rendőrség.

Péntekre virradóra debreceni szórakozóhelyeken, illetve egy magánlakásban hat embert fogtak el, közülük négyet - így Cs. Istvánt is - vasárnap előzetes letartóztatásba helyeztek. A rendőrség gyanúja szerint ők követték el tavaly nyár óta a romák elleni kilenc támadást, amelyekben hatan haltak meg. A gyanúsítottak köre egyes rendőrségi nyilatkozatok szerint még bővülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását