2024. május 18. - Erik, Alexandra

Romagyilkosságok: Kedden minden kiderül

A romák elleni támadások gyanúsítottainak elfogásakor készült videófelvétel nyilvánosságra kerülése mellett több apró részlet és nyomozati információ is kiderülhet a hat halálos áldozatot követelő támadássorozat felderítéséről a rendőrség keddi sajtótájékoztatóján.
2009. augusztus 24. hétfő 15:58 - HírExtra
A romák sérelmére több emberen elkövetett emberölés és emberölés kísérlet bűntettének felderítéséről kedd délelőtt Házi István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi igazgatója és Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója számol be a nyilvánosság előtt - tájékoztatta az MTI-t az ORFK szóvivője hétfőn.

Makula György őrnagy azt mondta: a sajtótájékoztatón "szélesebb körben" kaphat tájékoztatást a nyilvánosság az ügy nyomozásáról.

Az NNI munkatársai kommandósok bevetésével péntekre virradóra a Perényi 1 nevű debreceni szórakozóhelyen, illetve egy magánlakásban hat férfit fogtak el, közülük négyet vasárnap előzetes letartóztatásba helyeztek, kettőt tanúként hallgattak ki. A rendőrség gyanúja szerint ők négyen követték el tavaly nyár óta azt a kilenc támadást, melyek célpontjai romák voltak, s amelyekben összesen hatan haltak meg. A gyanúsítottak köre egyes rendőrségi nyilatkozatok szerint még bővülhet.

Az időközben előzetes letartóztatásba került négy férfi mindegyike tagadta a bűncselekmények elkövetését. Bencze József országos rendőrfőkapitány az elfogás napján tartott sajtótájékoztatóján közölte: a házkutatások során lefoglalt bizonyítékok és a korábbi támadások során begyűjtött adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók az elfogott férfiak a bűncselekmény elkövetésével.

A Pest megyei főügyész hétfőn az MTI-vel azt közölte: a Legfőbb Ügyészség a Pest Megyei Főügyészséget jelölte ki a nyomozás felügyeletére, így ez a szerv hivatott áttanulmányozni a romákat ért támadássorozat felderítése közben összegyűlt temérdek iratanyagot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását