2024. május 2. - Zsigmond

Összefogást szorgalmaz az MSZP

Az MSZP összefogást szorgalmaz a Fidesszel az alapkamat-csökkentés ügyében - közölte Szanyi Tibor kormánypárti politikus hétfőn.
2009. augusztus 24. hétfő 21:11 - HírExtra
Az MTI-nek nyilatkozva a szocialista politikus azt mondta: ebben az ügyben a két párt összefogása indokolt lenne, hogy legyen egy olyan "gazdaságpolitikai minimálkonszenzus, ami alapján a jegybank bátrabban mehet lefele".

Rámutatott, hogy az alapkamat-csökkentés kérdésében teljesen azonos a Fidesz és az MSZP "tényleges gazdaságpolitikai álláspontja": mindketten szeretnék, ha a jegybanki alapkamat mielőbb "a mainál jóval alacsonyabb szintre" csökkenne.

Úgy vélte, hogy a pártközi civakodások destabilizálják az országot, és így a jegybank sem tud merészebben lépni. Hozzátette: az irányt helyesnek tartja, és szeretné, ha a csökkenés még gyorsabb lenne, ám attól is óvott, hogy a "nagy sietségben" elgáncsolják magukat.

Hétfőn Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője azt közölte: a Fidesz szerint a 8 százalékos jegybanki alapkamat is rendkívül magas, ilyen szint mellett sem lehet növekedési pályára állítani a gazdaságot. A politikus azt követően beszélt erről, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn ötven bázisponttal, 8 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását