2024. május 14. - Bonifác

Az új kormánynak az ügynöktörvény lesz a legfontosabb feladata?

Az új, polgári kormány egyik legfontosabb dolga az lesz, hogy rendezze az egykori kommunista állambiztonsági rendszer működtetőinek ügyét - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Magyar Nemzet című napilap hétfői számában megjelent interjújában.
2009. augusztus 24. hétfő 10:55 - HírExtra
Tiszta vizet kell önteni a pohárba, olyan törvényt kell alkotni, amely lehetővé teszi, hogy "az információs önrendelkezési jog alapján mindenkiről mindent nyilvánosságra lehessen hozni" - mondta a vezető ellenzéki politikus. Az elképzelés részleteiről szólva kifejtette, hogy a törvény alapján mindenki alanyi jogon megkapná az államtól az összes, személyére vonatkozó dossziét úgy, hogy abból semmilyen adat ne legyen kihúzva.

"És ezeket az információkat az érintett, ha azt akarja, nyilvánosságra is hozhassa" - mondta.
Deutsch Tamás megismételte, hogy a Fidesz, kormányra kerülése esetén, részletesen kivizsgálja majd a 2002 utáni valamennyi, "az egyéni és közösségi szabadságjogokat lábbal tipró cselekményt, különösen a 2006. október 23-án történteket".

A bűnösöket felelősségre kell vonni, az áldozatoknak jóvátételt kell adni - jelentette ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. augusztus 24. 16:47
Ja , sok tudatlan meg abban bízik , hogy a gazdaság lesz rendbe téve . Hát nem , el lesznek tüntetve a fidesz számára kínos papírok (pokorni ....) azután csámcsogjon a sajtó a maradékról
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását