2024. április 25. - Márk

Miss Plastic Hungary - avagy mi sem "természetesebb"

Eljött az az idő, amikor a plasztikai szépségek is megmutathatják magukat, na nem mintha eddig a vetkőzős magazinok címlapján nem élhették volna ki exhibicionizmusukat, sőt a szépségversenyeken is nyíltan részt vehettek, így hát ez annyira nem újdonság.
2009. augusztus 21. péntek 16:59 - P.Csilla
Lesz-e botrány?

Októberre tervezik azt a szépségversenyt, ahol a plasztikai műtéten átesett lányok képviselhetik magukat.
A szépségversenyek általában botrányokkal szokott együtt járni, kíváncsian várhatjuk, hogy ezen a megmérettetésen mi számít majd igazán annak.
Visszatekintve az elmúlt évek magyar és nemzetközi szépségversenyeire, minden évben volt valami skandalum. Legtöbbször az okozott nagy felhajtást, hogy egyik - másik indulóról vagy már nyertesről kiderült, hogy előtte jelent meg róla aktfotó valamelyik neves magazinban.

Nemzetközi és magyar szépségversenyek trónfosztottjai


Az U.S.A-ban 1983-ban lett első alkalommal színesbőrű szépségkirálynő, Vanessa Williams, de meg is fosztották címétől, mert utólag kiderült, hogy a Penthouse magazinban meztelen hirdették bájait. 1991-ben megválasztott Kelli McCarthy körül is igazi hajcihő volt, ugyanis megválasztása után ő inkább a pornóiparban próbált szerencsét és pikáns képek is előkerültek róla, így ő is trónfosztottak táborát gazdagította. Amerikában nem is igen végződik szépségharc valami szaftos sztori nélkül, Sharon Nicole Redmondot, Miss Savannah-át barátja meggyilkolásával vádolták,de felmentést kapott, mert kiderült, hogy önvédelemből tette. Kumari Fulbrightról, Miss Arizona indulójáról pedig kiderült, hogy a barátját rabolta el és halálosan megkínozta. Tracy Lippard, arizonai szépségkirálynő az egyik ellenfelét és annak családját támadta meg.De, tényleg mindent megér a korona?

Nem kell ennyire messzire utaznunk a nagyvilágban, ha felhajtást szeretnénk találni. A magyarországi 1934-ben rendezett utolsó szépségverseny után pontosan 50 évvel újból választást rendeztek, aminek a következménye borzalmas lett, hiszen az akkor alig 17éves Molnár Csilla Andrea nem sokkal a szépségkorona megnyerése után öngyilkos lett. Az okok máig tisztázatlanok, de a legkézenfekvőbb számomra, hogy a túl korán jött sikert nem tudta feldolgozni, mert egy gyerekből csináltak hirtelen nőt.

1991-ben Bálint Antóniától is sikerült elvenni a pompás diadémot, mert a verseny után külföldi felvételek kerültek elő, ahol igencsak hiányos öltözékben tetszelgett, viszont ő volt az egyetlen királynő, akit több évi pereskedés után 1997-ben újra koronáztak és a fejdísz visszakerült a méltán megérdemelt helyére. 2009 sem volt ramazurimentes, mert az egyik szereplőről, Papp Zsófiáról szintén kiderült, hogy már több férfimagazinban jelent meg róla aktfotó, ő ezt úgy kommentálta, hogy előtte beszélt az ügyvédjével és szerintük a félakt nem egyértelműen akt. Zsófi úgy gondolta, hogy ettől még nyugodtan részt vehet a versenyen, ám a szervezők és a zsűritagok ezt kétségtelenül nem így látták, ezért ki is zárták a versenyből.

Plasztik királynő


Térjünk hát vissza a Miss Plastic Hungary-ra, amely nyilvánvalóan tartogat még számunkra rengeteg meglepetést. Nem a kezdeményezéssel van baj, mert én amellett vagyok, hogyha valakinek az önbizalmához ez szükséges, akkor tegye meg, a gond csak azzal van, hogy hazánkban ez csak igen keveseknek elérhető álom, akik pedig elérték, azoknak nem hiszem, hogy feltétlenül szükségük lenne egy lakásra, egy autóra vagy akár egy luxusutazásra.

Azt sem értem, hogy azoknak a celebhölgyeknek, akik mindenképp úgy érzik, hogy ez kell a boldogságukhoz, miért kell hetekig vándorolniuk az egyik csatornától a másikig, mint Miló Viktóriának, hogy bejelentsék, hogy új mellüket a nagyvilágnak, ha nekik erre van szükségük, akkor örüljenek az eredménynek és viseljék méltósággal, ne bocsájtsák áruba úton-útfélen. Molnár Anikó is showműsort csinált műtétjéből, azt nyilatkozva, hogy reméli, olyan lányok is bevállalják a beavatkozást, akiknek fenntartásaik vannak. Én úgy vagyok vele, hogy ez is egy felesleges hajcihő volt, mert aki szeretné valamelyik testrészét korrigáltatni az megteszi és nem azért, mert Molnár Anikó felvállalta. Rubint Réka sem maradhatott ki a sorból, igaz, ő nem hirdette mindenhol, viszont annyira látványosra sikeredett, hogy elég sok címlapon megjelent, a jó ízlésnek is van határa. Kérdés, hogy vajon kik lesznek azok a lányok, akik ezt felvállalják, olyanok, akik tényleg azért műttették meg magukat, mert kellett a jó közérzetükhöz, vagy azok a lányok, akik ezáltal jutottak még több pénzhez. Büszkék lehetünk-e arra, amit nem a magunk erejéből értünk el és amire nincs minden nőnek egyenlő esélye? Mennyire higgyünk egy olyan nő őszinteséget hirdető műsorának, aki még nem olyan rég a természetes szépség reklámarcavolt, mint Szily Nóra? Tényleg erre van szüksége a magyar társadalomnak?

Mindez kiderül a Hajógyári-szigeten megtartott döntőn, ahol az a 25 műszépség lép fel, akit a szakmai zsűri kiválaszt ( Szily Nóra- műsorvezető, Hajas László- mesterfodrász, Medveczky Ilona-előadóművész, Benes Anita- divattervező, Szipál Márton-fotóművész) a Stúdió Clubban és a nézők sms-ben szavazhatnak, hogy ki legyen a 2009-es év plasztik királynője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Józsinéni
2009. augusztus 21. 20:32
Medvecki már csak tudja... egyetlen porcikája sem eredeti.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását