2024. május 19. - Ivó, Milán

Százezren a hortobágyi hídi vásáron

Százezres tömeg kereste fel a hortobágyi hídi vásárt augusztus 20-án - közölte az MTI-vel Titti Éva, a település polgármestere.
2009. augusztus 20. csütörtök 19:44 - HírExtra
A rendőrség ügyeletesének tájékoztatása szerint a debreceni virágkarneváli felvonulás után autók százai indultak a pusztai rendezvényre, emiatt 8-10 kilométeres, lassan haladó kocsioszlop alakult ki a 33-as úton.

Titti Éva tájékoztatása szerint több mint 300 árus kínálja portékáját az ország egyik legnagyobb, augusztus 23-ig tartó kirakodóvásárán.

A felújítás alatt álló kilenclyukú hidat az építők olyan állapotba hozták, hogy a vásár idejére mindkét irányban megnyithatták a forgalomnak, a gyalogosok pedig a Hortobágy folyón átívelő ideiglenes hidat használhatják az átkelésre.

Gencsi Zoltán, a Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI munkatársának elmondta: a nemzeti park kézműves házában 70 kézműves bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.

A Pásztormúzeum előtt különleges szekérkiállítás várja a látogatókat. Többek között megnézhetik a debreceni ekhós szekeret, a vasalás nélküli debreceni fakót, a debreceni kultikus talyigát, a bivalyfogatot, az ökrös szekeret, valamint a díszes vasalattal ellátott endrődi és borsodi ünneplős szekereket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását