2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hiába bújkált a rabló: kiadják hazánknak

Kiadatás vár egy Magyarországon körözött férfira, akit a kanadai Torontóban szerdán vettek őrizetbe - írta a National Post című kanadai napilap internetes kiadásában.
2009. augusztus 20. csütörtök 10:03 - HírExtra
Az 52 éves férfit, akit Magyarországon több mint egy évtizede elkövetett bűncselekmények - zsarolás és rablás - miatt köröznek, és Kanadában több mint egy éve rejtőzködött a kiadatás elől, helyi idő szerint szerda reggel fogták el - erősítette meg a lap szerint a rendőrség. Az illető ellen Kanadában is körözést adtak ki, miután eltűnt és nem jelent meg egy 2008. március 20-i kiadatási parancs ügyében.

Magyarországon 1997-ben elkövetett bűncselekmények miatt adtak ki ellene körözést. A magyar hatóságok 2003-ban, miután tudomást szereztek arról, hogy Kanadában tartózkodik, a kiadatását kérték. A gyanúsított azonban eltűnt, mielőtt visszaküldhették volna Magyarországra.

A férfi azt állította, azért menekült Kanadába feleségével és fiával 1999-ben, mert hazájában neonácik egy csoportja megszúrta és megverte.

A kanadai bevándorlási hatóság 2004-ben megvizsgálta ügyét és engedélyezte, hogy Kanadában maradjon, úgy ítélve meg, hogy "védelemre szoruló személy". A kanadai igazságügy-minisztérium később azonban megváltoztatta véleményét és a magyar kormány kérelmét támogatva elrendelte a kiadatást. Mint a National Post írta, a kiadatásról szóló döntést tiltakozás kísérte, a döntést ellenzők azt állították, a férfira etnikai hovatartozása miatt hazatérése esetén üldöztetés várna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását