2024. május 17. - Paszkál

A világ leghosszabb, jeget nyalogató kerékpárosok alkotta élőlánc

Két Guinness-rekordot is felállítottak az osztrákok Stájerországban a hét végén: miközben Michael Schimpel gitáros 51 koncertet adott 24 óra alatt Grazban, Fohnsdorf lakói a világ leghosszabb, jeget nyalogató kerékpárosok alkotta élőláncot "állították fel".
2009. augusztus 16. vasárnap 23:00 - HírExtra
Schimpel péntek délben kezdte a koncertmaratont. Minden fellépése 15 percig tartott, s a fellépések között a ment a 32 éves gitáros egyik helyszínről a másokra. Három közjegyző ellenőrizte árgus szemekkel a rekordkísérletet. A koncertmaraton során Schimpel csak vizet ivott, csupán a szombat este grazi zárófellépés után engedett meg magának egy korsó sört. A végül 30 órán át tartó koncertsorozatról filmet is forgattak.

Miközben Schimpel énekelt és gitározott, az felső-stájerországi Fohnsdorf lakói, pontosabban 438 kerékpáros - élő láncot alkottak, miközben jeget nyalogattak. Rekordkísérletüket siker koronázta, ugyanis legutóbbi bécsiek próbálkoztak hasonlóval, de ők csak 420-an voltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását