2024. május 16. - Mózes, Botond

Kisgyerekek a Szigeten

Bár a szigetlakók többsége bulizni vágyó tizen- és huszonéves, itt is, ott is kisgyerekeket, illetve háziállatokat lehet felfedezni a fesztivál forgatagában. Míg a Szigetre kivitt házikedvencekre külön biztonsági előírások vonatkoznak, addig a kisgyerekeknek gyerek-karszalagot lehet kérni, amin a fesztiválozó szülő nevét és elérhetőségét tüntetik fel.
2009. augusztus 15. szombat 15:48 - HírExtra
"A gyerekek imádják a Szigetet, lényegében jobban bírják, mint mi, mostanáig Guns N' Roses-ra pogóztak" - mondta el az MTI-nek egy házaspár akik másfél, illetve hároméves kislányaikkal látogattak ki a Szigetre. A kislányok láthatóan élvezték a pörgést és este 8-kor még semmi kedvük nem volt hazamenni.

Egy apuka, aki 5 év körüli kislányával a nyakában nézett végig egy koncertet, úgy vélekedett, hogy ha a Sziget étel- és italárai kicsit alacsonyabbak lennének, akkor a fesztivál remek családi programnak is beillene, hisz számos szórakozási lehetőséget kínál a gyerekeknek.

A megkérdezett szülők nem vették igénybe az információs pultnál igényelhető gyerekkarszalagot, mivel elképzelhetetlennek tartották, hogy elveszítsék a gyerekeiket. Az információs pult dolgozói szerint nagyon ritka, hogy valaki elveszíti a gyerekét, ha esetleg mégis előfordul ilyesmi, akkor a kicsik mindig náluk kötnek ki, ahol előbb-utóbb a kissé hanyag szülők és az elveszett gyerekek egymásra találnak.

A szervezők elmondása szerint kutyákat valamivel gyakrabban hagynak el, mint gyerekeket, az elkóborolt ebek általában szintén az információs pulthoz kerülnek.
A Szigetre behozott kutyákra szigorú biztonsági előírások vonatkoznak: oltási igazolványra, tetoválásra vagy mikrocsipre, valamint pórázra és szájkosárra van szükségük ahhoz, hogy beléphessenek a fesztivál területére.

Az MTI által megkérdezett kutyatulajdonosok egyöntetű véleménye szerint sokkal inkább állatkínzás hosszú órákra egyedül hagyni kedvencüket, mint kivinni őket a Szigetre, amit a megfelelően szocializált és kellően muzikális ebek kimondottan élveznek. Az egyik legboldogabb fesztiválozónak valóban egy kölyökvizsla tűnt, aki, míg gazdája egy koncerten ugrált, a közelben szétdobált műanyagpoharakat tépte cafatokra.

A Sziget a konstans bulizás mellett a nagy elhatározások helyszíne is: a fesztiválon évek óta működő házasságkötő sátor előtt rendszerint többen várakoznak, hogy egy hétre szóló hűséget fogadjanak egymásnak.

A csak a Sziget idejére érvényes házasság esküje szerint a párok „hányingerben és fejfájásban” is kitartanak egymás mellett. Kérdés, hogy így tesz-e majd az a két alulöltözött, kakastaréjos fiú is, akik az MTI tudósítójának jelenlétében kötöttek házasságot, vagy az az igencsak illuminált állapotban lévő párocska, amelynek férfi tagja meglepetésében egy közeli bokorba dőlt, mikor megtudta, újdonsült neje nem csak egy hétre gondolta az "örök hűséget".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását