2024. május 9. - Gergely

Ötmillió éves őscet

Egy fogas őscet ötmillió éves maradványaira bukkantak Kaliforniában.
2009. augusztus 15. szombat 08:31 - HírExtra
A lelet - koponyatöredék és néhány csigolya - egy építkezés során került a napvilágra, amikor a munkások egy 453 kilogrammos homokkődarabot mozdítottak el Santa Cruz megyében, a tengerparton.

Frank Perry, a Santa Cruz-i Természettudományi Múzeum paleontológusa szerint a lelet fontos eleme annak a "kirakós játéknak", amelynek révén a tudósok megismerhetik a húsevő fogas őscetek életmódját. Ezek népesítették be ötmillió évvel ezelőtt a sekély óceán vizeit Kalifornia partjainál, leszármazottaik közé tartozik a feltételezések szerint a delfin, a kardszárnyú delfin, a gömbölyűfejű delfin és a barna delfin.

Az őscet testhossza körülbelül 1,8-3 méteres lehetett, a feltételezések szerint hallal és tengeri emlősökkel táplálkozhatott. A kutatók még nem tudták meghatározni, hogy pontosan mely fajhoz tartozott, ez csak azután válik lehetővé, amikor az őscet maradványait kiszabadítják a homokkőtömb fogságából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását