2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A reggeli és a tiniszex: kevesebb étel, több szeretkezés

Japán tudósok bebizonyították, hogy összefügg a reggeli elmaradása a korai szexuális élettel. Meglepően hangzik, de bebizonyítják, hogy tényleg így van.
2009. augusztus 17. hétfő 07:59 - Kővári Adrienn
Gondoltunk már arra, hogy van összefüggés a szex, és az étkezések között? Ez így talán nem sok mindenkinek jutott az eszébe. Egyes emberek nem szeretnek teli hassal, míg mások üres hassal ágyba bújni, de ennél többre nem igen gondolhat az ember. Az biztos, hogy a szex, és az ételek is egyfajta elégedettséggel töltik el az embert, és a vágyainkat is kielégítik.

A másik gondolatunk a vágyfokozók lehetnek, hiszen bizonyított tény, hogy egyes ételek képesek növelni az emberek nemi vágyát. Ilyen ételekből készített étel tökéletes lehet egy meghitt randira, de esetleg csábíthatunk is vele. Akár járhatna a szex, és az étel kéz a kézben is, és most úgy tűnik, hogy tényleg így van.

Japán kutatók már régóta foglalkoznak az ételek és a szex kapcsolatával, s most úgy néz ki, sikerült egy kisebb összefüggést találniuk közöttük. Hogy mire is jutottak a kutatók? Nem kifejezetten egy ételt neveztek meg, hanem egy étkezést. A reggeli összefügg a szexszel!

Kevesebb reggeli, több szex?

Azt eddig is tudtuk, hogy fontos a reggeli bőséges étkezés, mert így a napunk is fittebben indul. Emellett inkább reggel, s napközben együnk sokat, mint sem este. Fontos a reggeli, de úgy tűnik, ez mégsem minden.

A kutatás során háromezer résztvevő segítségével végezték el a tanulmányt, és azt állapították meg, hogy akik kamaszkorukban nem reggeliztek rendszeresen, azok átlagosan 17,5 évesen vesztették el a szüzességüket, ami korainak számít a szigetországban. Japánban az átlag 19 év körül mozog. Velük szemben, akik rendszeresen reggeliztek, azok csak 19,4 évesen vesztették el a szüzességüket.

Az adat mindenképp érdekes, mert az ember nem is értheti, hogy a reggeli hogyan is függ össze a szüzesség elvesztésével. Ezt a felmérést a japán Egészségügyi Minisztérium támogatta, s azt szerették volna, ha találnak a kutatók valamilyen megoldást a nem kívánt terhességek számának a lecsökkentésére.

Minden a nevelésen múlik


A tanulmány
„Azok, akik nincsenek jóban a szüleikkel - például azért, mert nem készítenek nekik reggelit - esetleg a szexualitás révén próbálják levezetni frusztrációjukat” - állítja a tanulmányt vezető Kunio Kitamura, a japán Családtervezési Szövetség feje. „Ha a gyerekek nem érzik kényelmesen magukat a családi környezetben, hajlamosak kimaradozni.”
Végül megállapították, hogy a stabil otthoni élet nem kedvez a korai szexuális élet kialakulásának. S ez függhet össze a reggelivel is. Nagy valószínűséggel, akinek reggelente rendszeresen készítettek ételt a szülei, az a gyerek sokkal szorosabb viszonyt ápolt velük, s így nem lázadozott, nem siettette sem a másik nemmel való érintkezést, sem a szexet.

Így függhet össze a szex és a reggeli. A kutatók szerint azért sem reggeliznek a fiatalon nemi életet élők, mert kimaradoznak az éjszaka, esetleg reggel sincsenek otthon.
Érdekes összefüggés van a szülők gyűlölete és a szex között is. Azok a fiatalok, akik gyűlölik az anyjukat, azok átlagosan tizenhat évesen mennek bele az első szexuális élménybe. Míg, akik az apjukat nem szeretik, azok csak tizennyolc évesen esnek ezen át. Arról nem szól a felmérés, hogy esetleg a nemek között lenne-e különbség.

Meglepő adatok

Japánban sosem övezte nagy titok a szexualitást, nincsenek akkora tabuk, mint Európában. Ezért sokan hiszik azt, hogy a japán emberek éjjel-nappal nemi életet élnek. Ennek ellenére pont a fordította az igaz. Nem, hogy nem szeretkeznek sokat a japán felnőttek, sok esetben egyáltalán nem szeretkeznek.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a házaspárok közel 40 százaléka nem élt szexuális életet több mint egy hónapja. A válaszadók azt állították, hogy a munkától túlságosan fáradtak, vagy a szexet felesleges nyűgnek tartják.

Japán egy elöregedő társadalom, náluk a legalacsonyabb a születési arányszám az egész világon, mivel egyre több fiatal foglalkozik inkább a karrierjével, s ezzel kitolja a családalapítást. Ezt a fentebbi adat is nagyon jól mutatja. Több japán ember is ezt tartja az ország nagy hibájának, hogy a fiatalokat túl karrieristának nevelték, mert így a végén nagyon le fog csökkenni a japán lakosok számuk.

Egy kis összefüggés tehát tényleg van a reggeli és a szex között. Persze nem minden esetben lehet ilyen következtetéseket levonni, de tény, hogy van benne némi igazság.
Forrás: HírExtra/életforma.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását