2024. április 24. - György

Ijesztő hírek Overdose-ról: súlyos beteg a csodaló?

„Járni sem tud Overdose”, „Dózi tüdőgyulladást kapott” – ilyen, és ezekhez hasonló hírek jelentek meg a napokban a magyar csodalóról. De mi az igazság? Valóban súlyos beteg Dózi?
2009. augusztus 12. szerda 14:26 - HírExtra
Egészen elképesztő hírek jelentek meg Mikóczy Zoltán lováról, Overdose-ról a napokban. Több internetes portál is lehozta, hogy Dózi tüdőgyulladást kapott, illetve hogy egyre rosszabbodik az állapota. Az igazság azonban nem ennyire ijesztő: a PannoniaOverdose.hu internetes oldalnak maga a tulajdonos, Mikóczy Zoltán cáfolta meg a rémhíreket.

Megdöbbenve olvastuk egy mai újságcikkben, hogy Overdose egészségi állapota romlott, és komoly aggodalomra ad okot.

Ez a hír egész egyszerűen nem igaz! A valóságnak teljesen ellentmond, talán csak az uborkaszezon hírhiánya szülte. Én is találkoztam vele, sőt olyan rémhírt is olvastam, ami szerint állítólag tüdőgyulladása lenne. Ezt kategorikusan cáfolom. A ló semmiféle olyan jelet, semmiféle olyan elváltozást nem mutat, ami alapján akár csak felmerülhetne a gyanúja egy megfázásnak vagy tüdőgyulladásnak.

Tehát az egészségi állapota semmilyen téren nem romlott?

Overdose egészségi állapota az elvárásnak megfelelő. Sajnos nem sikerült felgyorsítani a gyógyulását, de folyamatos ellenőrzés alatt áll, és egyértelműen javuló állapotot mutat. Naponta ellenőrzi az állatorvos, hetente háromszor pedig a patkolókovács. Én pár napja jártam nála, tegnap pedig beszéltem a kinti állatorvosával is, így biztosan állíthatom, hogy semmiféle komplikáció nem lépett fel nála. A patája gyógyulása is javuló tendenciát mutat, itt a türelem segít a legtöbbet. Meg kell várni, hogy megfelelő pataszerkezet alakuljon ki a patacsont körül.

Végez most valamilyen munkát, vagy a napjait inkább pihenéssel tölti?

Jelenleg boxpihenőn van. A korábban, a gyógyítás gyorsítása érdekében felhelyezett szárnyas patkók alatt kissé megnyomódott a szaruszerkezet, és most meg kell várni, amíg ez a rész lenő. A helyi és a saját állatorvosunkkal konzultálva közösen döntöttünk úgy, hogy egyelőre átmeneti jelleggel a két első lábáról lekerült a patkó. A további lépéseket terveink szerint legközelebb nagyjából két hét múlva fogjuk egyeztetni.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy a ló állapotával kapcsolatos mindennemű ál- és rémhírt a leghatározottabban, kategorikusan cáfolok.

Csak tudnánk, hogy mi értelme volt feleslegesen riadalmat kelteni Overdose körül…
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Phil Ivey
2009. augusztus 12. 16:48
hm, egyik nap tüdőgyuszija van, a másik nap meg már teljesen egészséges... annyi a kamu már ezzel a lóval, mint a legkeményebb celebjeink között
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását