2024. április 30. - Katalin, Kitti

Felejthetetlen élmény: nászút Itáliában

Az igazi nászút egyszeri, felejthetetlen és megismételhetetlen – fontos hát a megfelelő helyszín kiválasztása. Itália mesés tájai például rengeteg alternatívát kínálnak a frissen egybekelt párok számára.
2009. augusztus 10. hétfő 17:59 - Gedei Szilárd
Virágok megrendelve, étterem kibérelve. A pap megvan, mint ahogyan az időpont is az anyakönyvvezetőnél. Zenekar rendben, menüsor kiválasztva, meghívók elküldve. Akár már holnap jöhetne is az esküvő, vagyis mégsem? Bizony, egy fontos kérdés kimaradt: mi legyen a nászúttal?

Itáliát a nászutasoknak találták ki

Sokan ugyanis alábecsülik a közös utazás fontosságát. Egy jó nászút egy fiatal házaspár számára örökre meghatározó emlékké válhat. Pont ezért rendkívül fontos a helyszín gondos kiválasztása – elvégre ki szeretné úgy kezdeni a házaséletét, hogy az esküvői előkészületek, a nagy nap izgalmai és fáradalmai után rosszul érzi magát a nászút helyszínén?

Az tehát nem kérdés, hogy a nászutat nem érdemes elszalasztani, az igazi dilemma a következő: hová menjen a fiatal pár az esküvő méltó befejezéséhez, illetve a közös életük megfelelő elkezdéséhez? Vadregényes tópartra?

További információk Olaszországról: www.enit.hu

Csillogóan fehér homokos tengerpartra? Esetleg romantikus, szép történelmi emlékekkel teli nagyvárosba? Netán pont ebben a sorrendben?

Bárhogy is döntünk, az ezerarcú Itália mindig és mindenkor az egyik legjobb választásnak tűnik. Sőt akik voltak már nászúton Olaszországban, mind azt állítják: a dél-európai országot mintha pont a friss házasok vendéglátására találták volna ki. Legyen szó egy aprócska, eldugott toszkán faluról, vagy a romantika fellegvárának számító Velencéről, esetleg a valamelyik csodaszép, napfényes déli szigetről, Olaszország minden esetben ideális megoldás a mézeshetek tartalmas eltöltésére.



Nyüzsgés vagy meghitt romantika?

Négy fantasztikus nászutas ajánlat*
Róma, az Örök Város három, illetve négy csillagos szállodákkal, rendkívül gazdag kulturális és szórakozási lehetőségekkel.
Szicília, a Nap szigete eldugott, csendes partszakaszokkal, egészen lenyűgöző természeti adottságokkal.
Velence igazán meghitt és eldugott zugokkal, másfél ezer évnyi gazdag történelemmel.
A Garda-tó az Alpok lábainál remekül kiépített túra- és kerékpárutakkal, meleg vizű termálforrásokkal.
*A Studio Italia ajánlatai
Az ENIT semmilyen felelősséget nem vállal az ajánlatokért és a szolgáltatásokért.
A kérdés már csak az, hogy a számtalan lehetőséget kínáló Itálián belül mi legyen az úticélunk, illetve hogy milyen típusú nyaralást válasszunk. Szervezett, előre megtervezett körutazást szeretnénk? Esetleg épp ellenkezőleg, még egy utolsó spontán, kalandszerű túrát tervezünk az ország belsejébe, sok-sok kirándulással? Mindkét variációra van megoldás: csak a Studio Italia honlapján tömérdek ajánlat közül választhatunk Toszkánától Szicíliáig.

Az sem mindegy, hogy a friss házasok mit terveznek erre a néhány napra, jobb esetben hétre. Olaszországban ugyanis legalább annyi lehetőség van nyüzsgő, programokkal teli aktív utazásra, mint nagy pihenésekkel egybekötött laza programokkal teletűzdelt nyaralásra. Persze az is érthető, ha a nászutasok nem vágynak másra, mint egymásra – a valóban sokszínű Olaszország erre az esetre is kínál néhány egészen csodás utat.

Ha pedig a pontos úticélt sikerült, akkor már csak az utazás módját kell kitalálni. Busz? Repülő? Esetleg egyéni utazás? Na meg persze ott van az egyik legromantikusabbnak tartott közlekedési eszköz is, a hajó – a legkényelmesebb megoldás azonban a tapasztalatok szerint a repülőgépes kiutazás, sokan pedig már egyenesen a reptéren kibérelnek egy autót az olasz mézeshetek idejére. Nem egy tipikus nászutas megoldás, de akadt már példa arra is, hogy a kalandvágyó fiatalok autóval vágtak neki Itáliának…



Olaszország mindenkit vár


Még egy fontos dolog, aminek a jelentősége a friss, tettre kész házasok esetében hatványozottan jelentkezik: el kell dönteni, hogy a nászutasok milyen kényelmi szempontokat tartanak szem előtt. Jó, és egyszerű megoldás lehet például az apartman, ahol az újdonsült feleség akár rögtön meg is mutathatja remek főzőtudását friss férjének. Aki azonban az apartmanoknál szebb, és ízlésesebb helyen szeretné eltölteni házassága első napjait, az jobban teszi, ha szállodai szobát bérel. Nem lenne azonban Itália a helyszín, ha nem kínálkozna lehetőség akár a kettő ötvözésére is: a sokszor három, sőt négycsillagos falusi házikók, na meg persze az azokat üzemeltető olasz családok is szívesen várják a házasélettel ismerkedő turistákat (az Itáliában rendkívül népszerű és minőségi agriturismóról korábban már írtunk a HírExtrán).

Legyen szó tehát az olasz Riviéra nyaralóhelyeiről, valamelyik hangulatos toszkán kisvárosról, esetleg a mindig pezsgő olasz főváros, Róma történelmi helyszíneiről, Olaszország a nászutasoknak sem okoz csalódást.

Kis túlzással akár azt is mondhatnánk, hogy Itália biztosabb pont lehet a szerelmesek életében, mint a házasságuk…

További ajánlatokért látogasson el a Studio Italia honlapjára, ahol személyre szabott egyéni, csoportos és speciális ajánlatok közül is válogathat!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását