2024. május 22. - Júlia, Rita

BKV-döbbenet: a vétlen sofőrt kirúgják, a síboló vezéreket nem

Aki százmilliókat felvesz, meg kifizet a BKV-nál, az a helyén maradhat, de aki mentőt és rendőrt hív magához és nem szeretné eltussolni megverését, azt azonnal kirúgják presztízsveszteség miatt.
2009. augusztus 10. hétfő 17:49 - Pénzes Dávid
A BKV felső szintjein tomboló botrányokról már eleget tudunk. Ám nem csak itt lehet felháborító esetekbe botlani. A HírExtra egy nemrég rendkívül furcsán kirúgott buszsofőrrel beszélgetett.

Az MTI híre
Összeverekedett a BKV két buszsofőrje pénteken az 5-ös busz rákospalotai végállomásán, egyiküket kórházba vitték. Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a két sofőr között a szolgálat átadása-átvétele miatt alakult ki szóváltás, majd dulakodni kezdtek. Egyikük könnyebben megsérült. Kiricsi Karola, a BKV szóvivője úgy fogalmazott, hogy a tettlegességig fajuló vita magánjellegű volt. Az egyik BKV-alkalmazottat kórházba vitték. A cég vizsgálatot indít.
Az eset még július 31-én, pénteken történt, mikor - az akkori hírek szerint - két buszsofőr az 5-ös busz rákospalotai végállomásán összeverekedett, majd mindkettőt kirúgták. A gond csak az, hogy a hírekben szereplő információk sok helyen tévesek.

A Távirati Iroda két alapvető tévedést is közölt: az egyik a BRFK sajtóügyeletesének nyilatkozata, mely szerint a szolgálat átadás-átvétele miatt alakult ki a konfliktus. A HírExtrának nyilatkozó - megtámadott - buszsofőr viszont elmondta, semmi köze nem volt agresszív kollegájához, neki semmi alapja nem volt az ő buszán tartózkodni.

A vétlen sofőr éppen átadta volna a buszt az utána jövő hölgy kolleginának, mikor az amúgy egész nap kötözködő buszvezető belekötött. (Mint megtudtuk, a delikvens már reggel a munkafelvételnél agresszívan viselkedett: mindenkibe belekötött, hogy miként parkol, milyen színű inget vett fel stb.) Az esetnél tehát nem átadás-átvételről volt szó, hanem munkakörön kívül eső hajbakapásról. Igaz, ez olyan súlyos következményekkel járt, hogy a csupán védekező sofőrt a mentők fejsérüléssel és agyrázkódással szállították kórházba.



Ordibált, őrjöngött

„Mikor átadtam volna a járművet a következő kollegának feljött a buszra, és elkezdte szidni az anyámat, a gyerekeimet. Erre fogtam az embert és letoltam a buszról, majd becsuktam az ajtót. De ő lent folytatta, ordibált, őrjöngött. Így nem lehet váltást csinálni, ezért aztán leszálltam, és mondtam, hogy távozzon, hiszen neki semmi féle keresnivalója nem volt ott. Ekkor mint a cséphadaró nekem esett. Én már a helyszínen elismertem, hogy védekezés közben bizony én is visszacsaptam” - mondta el a buszvezető.

A HírExtrának nyilatkozó sofőr szerint Madák Pál, a BKV szolgálatvezetője azért tette lapátra, mert Madákot megkereste Kende Péter, forgalmi osztályvezető, aki azt mondta „ha törik, ha szakad, ezt a két embert mindenképpen ki kell rúgni”. A sofőrt megkérték, hogy ne tegyen feljelentést se a BKV, se az őrá támadó kollega ellen, hanem intézzék el kapun belül.

Hétfőn már előtte volt a „közös megegyezéssel” aláírásra váró szerződésbontás. Mint elmondta, ezt úgy íratták alá vele, hogy azt mondták, a másik sofőr is megtette már és így jár a legjobban. Erről később kiderült, hogy nem igaz: a verekedős kollega a jogsegély szolgálathoz fordult. Ez számára akár kétmillió forintot is jelenthet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. augusztus 16. 21:21
Mindnn cég ilyen szemét.A dolgozónk kell észnél lenni,és nem elfogadni,az efféle javaslatokat.Feltéve,ha igaza van.
Bodor
2009. augusztus 12. 11:50
Persze, hogy könnyen kirúgnak mindenkit,hiszen ezek az emberek, csak csicskák,van belőlük bőven.De okos ,diplomatikus csalókból, már kevesebben,ezek nem osztogatnak lefelé, csak felfelé.
novaklaszlo56
2009. augusztus 11. 23:44
Ja! Úgy tűnik, tőlük.
fhege
2009. augusztus 11. 13:23
A BKV becsületét meg kell védeni!
A vezetőktől...???
novaklaszlo56
2009. augusztus 11. 04:45
Azért tán mégsem reménytelen a helyzet, kedves P-Aga, hiszen te magad is keresed a bajok forrását, magyarázatát, és a lehetséges megoldásokat. És hál' istennek nem vagy ezzel egyedül.
novaklaszlo56
2009. augusztus 11. 04:39
Válaszok:
1. kérdés: Az általánossá váló, szorongássá keményedő félelmek szülte önzés és növekvő, -még- elfojtott agresszió feszültségei lassan szétfeszítik a társadalmat.
2. kérdés: A folyamat leginkább az entrópiához hasonlít, amelynek a lényege a teljes önmegsemmisítés. Ide tartunk. Ezt már a romagyilkosságok kapcsán is láttuk.
Lényegében ugyanazon az állásponton vagyunk, még ha a részleteket nem is pontosan egyformán mérlegeljük. De mi legalább morfondírozunk, próbálunk kiagyalni valamit. Akiknek ez lenne a dolguk, azok, kösz, jól vannak (ld. pl. BKV vezérek, ugye). Ha én "odafent" lennék, vajon én is így viselkednék, mint ezek (ők)...? Fogós kérdés. Úgy is feltehető, hogy egy viszonylag csóró, közgondolkodásában még mindig feudalisztikus elemeket hordozó országban a karrier, a (köz)hatalom feltétlenül együttjár az elhülyüléssel, esetenként a lezülléssel (korrupció, stb.)? Ha igen, akkor marha nagy gáz van! Mert akkor mindegy, ki van "fent" ki "lent".
p-Aga
2009. augusztus 10. 18:30
Az egész országban ez megy kicsiben, nagyban.
- Ha egy kancigány megtámad, egyéni szoc-probléma. Ha cigányt éri támadás, védelmük becsületbeli ügy.
- Ha neked árt valaki, elveszel a bürokrácia és a jog dzsungelében, de ha próbálsz sérelmednek érvényt szerezni, az már önbíráskodás bűntette.
- Egy egyszerű megtévedt ember bent rohad az előzetesben fegyházi szigorban, de pénzes nagykutyák (Kulcsár A. Seffer István) luxusvillában, "házi őrizetben".

MI FOLYIK ITT EGYÁLTALÁN? HOVÁ TART EZ AZ ORSZÁG?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását