2024. május 3. - Tímea, Irma

Moszkvában is fúrják Madonnát

Madonna vasárnapi koncertjének hangereje a szentpétervári Palota-téren elérte a 106,4 decibelt, és az Ermitázsban zárt ablakok mellett a 80 decibelt, vagyis súrolta a világ egyik leggazdagabb múzeumában még megengedett felső határértéket.
2009. augusztus 5. szerda 06:50 - HírExtra
Mindezt a múzeum sajtószolgálata közölte kedden azzal, hogy a koncertek által keltett vibráció hatásainak tisztázása és a határértékek újabb meghatározása komoly kutatómunkát követel, amelyet az Ermitázs tervei szerint el is végeztet majd.

A közlemény szerint a legnagyobb hangerőt nem Madonna, hanem az előzenekar fellépése során mérték.

A koncertet, amelyen a sztár külön részt szentelt Michael Jackson emlékének, majdnem elmosta egy özönvízszerű eső, amely azonban még éppen idejében elállt.
Az egykori Téli Palotában lévő múzeum nagy ellenfele annak, hogy a Palota téren könnyűzenei koncerteket rendezzenek. Igaz, a hagyományosan június végén ugyanott Vörös vitorlák címmel tartott nagy, zenés tanévzáró rendezvény ellen még soha nem emelt kifogást a múzeum vezetése, noha annak hangereje a fiatal felnőttek fejét is mintha baltával hasogatná.

A sztár gyermekeivel érkezett az Oroszország északi fővárosának és az Észak Velencéjének is nevezett Szentpétervárra. Felkereste az Ermitázst, ahová már kész listával érkezett, hogy mit akar feltétlenül látni, s a hírek szerint első sorban a francia impresszionistákra volt kíváncsi. Ezek műveiből az Ermitázs gazdag gyűjteménye mellett most egy további kiállítás is látható: ezen a legismertebb mesterek háború idején német magángyűjteményekből Oroszországba került, s azóta néhány hónappal ezelőttig titkos raktárakban tartott, teljességgel ismeretlen képei láthatók.

Madonna hétfőn a várossal ismerkedett, s este megnézte az Anyegin.Online című balettet az Alekszandrinszkij színházban, majd köszönetet mondott a művészeknek.

A művésznő kedden az észtországi Tallinban lép fel: a 70 ezer jegy márciusban egyetlen napon elkelt. A hírek szerint a balti ország vezetése teljes létszámban meg kívánja hallgatni Madonnát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását