2024. május 24. - Eszter, Eliza

Szép nyári nap - a retró musical

Július 15.-én az Operettszínház nagyszabású premier keretében bemutatta a legújabb musicaljét, a Szép nyári napot, amelyet a Neoton Família dalai ihlettek meg, ugyan nem az együttes történetét vitte színpadra, hanem slágereit feldolgozva írtak egy retró életérzést kölcsönző sztorit. A siker nem maradt el.
2009. július 26. vasárnap 07:59 - P.Csilla
Reklám minden mennyiségben

Aki közjárművel utazik, már hetek óta, az láthatja a színes transzparenseket, amelyek az új zenés darabot harangozzák be, beborítva a villamosokat, buszokat egyaránt.

A színház nem bízta a véletlenre a dolgot, az ötletes plakátokon kívül egy másfajta marketing-fogást is bevetettek, különböző rendezvényeken, eseményeken már egy ideje fellépnek a főszereplők, ízelítőt szolgálva ezzel a közönségnek, becsábítva őket a kánikulából a teátrumba.

Minden adva volt ahhoz, hogy teltházzal ünnepelhessék meg az első olyan musicalt, amelyet nyáron kőszínházban mutatnak be, s nem a szabad ég alatt.



Újabb magyar unikum

Az Operettszínház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor nemcsak azt találta fantasztikusnak, hanem a beszédében arra is kitért, hogy egyedülálló, hogy egy olyan magyar történetet vittek színre, ráadásul megzenésítve, ami a közelmúltat dolgozza fel.

Minden korosztálynak szól, mert van, aki átélte mindezt, emiatt támad kedve megnézni, van olyan, aki még ezekre a számokra tombolt a diszkóban, s olyanok is vannak, akiket a szülei vittek el egy-egy koncertre, olyan viszont alig van, akiben semmi emlék nem merül fel a játékot nézve.

A …….a 70-es éveket idézi fel, a fiatalok egy építőtáborban kötnek ki, ahol a paradicsomfeldolgozás mellett jut idő egy kis szórakozásra és természtesen szerelemre is, mert „… csak egy tini-tini lány és egy tini-tini srác hiszi naivan, hogy ilyen az élet…”.

Somogyi Szilárd sikerdarabjai

A fiatal rendező, Somogyi Szilárd immár többedjére bebizonyította, hogy van helye a rendezői székben is, az ő nevéhez fűződik az Abigél és a Tavaszébredés is, és amelyek nagy sikerrel futnak a magyar Broadway-en. Szilárd egyébként idén esélyes a Művészek Magyarországért Díj elnyerésére, a legjobb színházi rendező kategóriában jelölték. A publikum tetszésnyilvánítását figyelve a Szép nyári nap lesz az, amellyel azok előtt is ismerőssé válhat a neve, akik eddig még nem hallottak róla.

A próbafolyamatra kevés idő állt rendelkezésre, ámbár mégis minden színész azt nyilatkozta, hogy örül annak, hogy egy könnyedebb darabban játszhatnak, de ennek ellenére komoly fizikai és szellemi munka áll a háttérben, sokszor napi 12-13 órát próbáltak szinte megállás nélkül. Mi, nézők ennek csak a gyümölcsét láthatjuk, a verejtéket maguk mögött hagyták és mosolygósan, vidáman állnak elénk 15 estén át.



„Cirkuszt a pénzért, a pálya ma is megtelt- 220 felett"

Az előadás kis késéssel,de nagy nézősereggel kezdődött, olyannyira, hogy az emeleten még a lépcsőn is ültek- azok, akik valamilyen módon mindig tudnak venni nem létező lépcsőjegyet.

Fiatal tehetségek


Ebben a históriában végre olyan fiatal tehetségek is előtérbe kerülhettek, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, ilyen Szabó Dávid, aki őszinte elismerésemet vívta ki terjedelmes hangorgánumával. Nagyszínpadon ez az első igazi főszerepe és méltón megállja a helyét a már évek óta főszerepekben brillírózó Vágó Zsuzsi mellett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását