2024. április 27. - Zita

Musical a Tenkes kapitányából

Musical formájában kel új életre július 15. és 19. között a siklósi várban az egykori legendás tévéfilmsorozat, A Tenkes kapitánya - hangzott el a produkciót beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen az egykori szereplők közül Pécsi Ildikó, Vajda Márta és Szilágyi István is megjelent. A 45 évvel ezelőtt Zenthe Ferenc által alakított Eke Máté szerepében Stohl Andrást láthatja majd Siklóson a közönség.
2009. április 9. csütörtök 18:54 - HírExtra
A Tenkes kapitánya musical verziója köré egy tavasztól nyár közepéig tartó eseménysorozatot szervez a város, a Szent György-napi borversenyen veszi át például a siklósi vár kulcsát az új "kapitány", Stohl András.

Marenics János, Siklós polgármester felidézte, hogy nem volt olyan lakója a városnak, akinek legalább egy rokona ne játszott volna a 13 részes tévésorozatban, amelyet Fejér Tamás rendezett, és amelynek sokszor felhangzó zenéjét Vujicsics Tihamér komponálta.

A musical zenéje Ács Bálint munkája lesz, aki egyelőre csak annyit mondott el, hogy támaszkodnak a Vujicsics-féle főcím-motívumra, valamint, hogy Kuna Máté és Kuna Bence végzi a hangszerelést.

Ács Bálint egyébként a Vándordiákot formálja majd meg az előadásban. Eke Máté szerelmét Ács felesége, Brunner Márta alakítja, aki így édesanyja nyomdokaiba lép, hiszen Vajda Márta játszotta annak idején a tévésorozatban Székely Veronikát.

Rózsa cigánylány szerepét, amelyet a sorozatban az akkor még pályakezdő Pécsi Ildikó alakított, a musicalben Gubás Gabi kapta. A sajtótájékoztatón Pécsi Ildikó úgy emlékezett: önfeledt játék volt a forgatás.

A produkció rendezője Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója lesz, aki szintén feltűnik majd a színpadon a Tábornok szerepében. Mint azt a rendező elmondta, június 21-től már Siklóson próbálnak a színészekkel és mintegy 60 kaszkadőrrel, táncossal.

A Tenkes kapitánya máig a magyar televíziózás legnagyobb hatású, legendás alkotása - vélekedett Balikó Tamás, akinek elképzelése szerint a színpadi változat is filmszerű lesz.
A főszerepet játszó Stohl András a sajtótájékoztatón megjegyezte: bár alakítása más lesz, mint Zenthe Ferencé volt, reméli, hogy méltó lesz az ő remek játékához.

A musicalben Eberstein ezredes - akit a sorozatban Ungvári László alakított - Hajdú Steve lesz, de Magyar Attila, Koncz Gábor, Beleznay Endre, Makrai Pál is szerepet kap a darabban. A kétszer 70 perc hosszú zenés játék dramaturgiai munkálatait Thuróczy Katalin végezte el, a jelmezeket Pilinyi Márta tervezi, a látványterv Steiner Zsolté, a Pécsi Nemzeti Színház szcenikusáé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását