2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fót: Mádly már fenyeget

Legalább ötven fóti képviselő, önkormányzati dolgozó és más személy kapta meg azt a levelet, amelyben Mádly Zsolt (Fidesz) polgármester büntető feljelentést helyezett kilátásba egy péntekre összehívott, személyét érintő tanácskozás résztvevői számára.
2009. július 23. csütörtök 20:35 - HírExtra
Az alpolgármester elmondta, hogy mivel július 15-én a képviselő-testület többsége megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás a polgármester ellen, s megalakították a fegyelmi bizottságot is, péntek délutánra összehívták a fegyelmi tanácsot. A tanács tulajdonképpen a testület egésze. A tervezett ülésre válaszul a polgármester csütörtökön levelet küldött valamennyi képviselőnek, melyben nemcsak saját jogi értelmezését fejtegeti, hanem bizonyos szankciókat is kilátásba helyez.

Az MTI birtokába került levélben egyebek mellett az olvasható, hogy Mádly Zsolt szerint mindenki közokirat hamisítást követett el, aki a július 15-én tartott képviselő-testületi ülés berekesztését követően bármilyen jegyzőkönyvet felvett, illetve aláírt. Így a fegyelmi bizottság létrehozásáról szóló határozat is semmisnek tekintendő, hiszen az a polgármester által vezetett ülésen nem volt megvitatva és megszavaztatva.

A levél további részében Mádly Zsolt úgy fogalmaz: aki a július 24-én, 18 órára összehívott fegyelmi bizottsági ülésen részt vesz, az ellen társtettesként, illetve bűnsegédként való közreműködésért büntető feljelentést tesz. Majd így folytatja: ”az ülés megtartását és azon való részvételt megtiltom”.

Vargáné dr. Lenkó Erzsébet jegyző az MTI-nek azt mondta, hogy a polgármester nem tilthatja meg az ülés megtartását, s utasításokat is csak a jegyzőn keresztül adhat. Szabálytalan az a - levélben megfogalmazott - rendelkezése is, mellyel mindenféle utalványozást saját hatáskörébe von- tette hozzá a jegyző.

Vargáné a jó ideje tartó fóti hadjárat” más különös” és friss eseményeiről is beszámolt. Elmondta például, hogy kedd reggelre valaki vagy valakik pillanatragasztót nyomtak a polgármesteri hivatal kapujának, illetve főbejáratának több zárjába, így azokat ki kellett cseréltetni. Szintén ismeretlenek legalább 50 húgyos” feliratú plakátot helyeztek el az épület falaira, illetve piros festékkel azt fújták az udvar betonjára: húgyos, takarodj!”. A jegyző szerint a sértő jelzővel nyilvánvalóan a polgármester ellen fegyelmit szorgalmazó képviselők egyikét akarták lejáratni.

Július 15-én botrányba, sőt tettlegességbe fulladt a fóti képviselő-testület ülése, miután a polgármester váratlanul berekesztette a munkát, így teljes létszámban nem tudtak tárgyalni a Mádly Zsolt ellen indítandó fegyelmiről sem. A többség azonban ott maradt, s határozatba foglalta a korábban felvetett módosító indítványt, miszerint önfeloszlatás helyett induljon fegyelmi vizsgálat a polgármester ellen. Megalakították a fegyelmi bizottságot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

komiszar
2009. július 24. 12:52
Mádly nagy-tudású alpolgármestere!
Fóti agyrombantó!

A minapi Képviselő Testületi ülés berekesztése után(persze ezt előre borítékolni letehet, (mivel az angol fogadóirodák száz az egyhez adták az odds-ot) az ottmaradt képviselők átalakultak lakossági fórummá, mert az őket támogató nézőseregnek meg kell adni azt ami nekik jár. Cirkusz kell a népnek(nekem nem)! Melegítsünk be, mondta a kétharmados, és belekezdett a szokásos "büdös kommunistázásba" és egyéb mocskolódásaiba(a jobboldal az említett jelzőket cáfolja)! A "poénbomba" csak ezután következett:- mióta én vagyok aki vagyok, azóta nem tudnak lopni a kommunisták(bizonyítékok?)! A bemelegítő után a Városháza elköltöztetésére terelődött a szó. A "nagy tudású" autóvillamossági szerelő Földi Pál alpolgármester úr, tudják akinek a szemüvege a feje búbjára van felragasztva, így palástolja hajkoronája hiányosságát, vállalta az ügy kibontását(bár ne tette volna). A Városháza ideglenes elhelyezése az Ifjúságházban, elfogadható, támogatható, de a Konc ingatlannal kapcsolatos érvelése az viszont nem! Ennek kapcsán, (már mint a Konc ingatlan)ugyan is újból, a Móczárt család lett felszolgálva, desszertként a nagyérdeműnek! Az emberseregnek(20 fő) mélyen a szemükbe nézett, majd elkezdte ecsetelni az említett család szakértelmét, valahogy így. Emberek Önök tudják, mert én tudom én utánajártam, hogy a Móczárék mivel foglalkoztak Németországban (kicsi hatásszünet után)stimmel,hát én kimondom(mond már ki, mert beledöglök a kíváncsiságba) , ácsokat és kőműveseket importáltak! Stimmel, nekem valahogy nem! Na ennél a résznél az agyam felrobbant: a Móczárék importáltak! A nagy tudású, aki szerintem a fakanál esetében sem tudja, hogy melyik a nyele és melyik a feje, idegen, számára ismeretlen kifejezéseket használ! Embereket importálni nem szoktak, sőt exportálni sem, tárgyakat viszont annál többet, drága jó polgármester úr! Vagy talán a "deportálásra" gondolt, ezt nem is merem feltételezni Önről(sicc)! Maradjunk annyiban, hogy amikor az említett kifejezéseket tanították, akkor hiányzott az iskolából! A Móczárék nem embereket importáltak, nem is exportáltak, és legkevésbé sem foglalkoztak rabszolga kereskedéssel, hanem munkaerő-közvetítéssel, mert ezt a tevékenységet, így hívják.

S T I M M E L !!!!
komiszar
2009. július 24. 12:50
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását