2024. április 26. - Ervin

Overdose: visszatérhet a csodaló? Videóval!

Lóversenyt tartottak Newmarketben, sajnos a mi csodalovunk, Overdose nélkül. Dózi még mindig lábadozik, sérülése csak lassan gyógyul.
2009. július 20. hétfő 14:39 - HírExtra
Jó hír az Overdose-rajongóknak: a magyar csodaló ígéretesen gyógyul az angliai Pulborough-ban, sőt tulajdonosa már a visszatérését tervezgeti. A Dózi lábán megejtett ultrahangos vizsgálat kecsegtető eredménnyel zárult, Mikóczy Zoltán a csodaló hivatalos oldalán, a PannoniaOverdose.hu-n arról is beszélt, hogy kedvence mikor térhet vissza  a versenypályára!

Nemrég elutaztak Pulborough-ba, ahol egy komoly orvosi konzílium fogja Overdose sérült lábát vizsgálni...


Csak egy kisebb bonyodalom után sikerült útra kelnünk. Ugyanis Dózi útlevelét felküldték a France Galop központjába, Párizsba, és mivel múlt hét kedden július 14-e, azaz állami ünnep volt Franciaországban, ezért egy napot csúszott Dózi átszállítása. Vissza kellett utaznom Párizsba, majd már szerda reggel, a személyesen átvett útlevéllel a kezemben Caen-ban, a kikötő közelében csatlakoztam Overdosehoz, Budinszki Barbihoz és a szállítóhoz. A hajóutat már együtt tettük meg, csütörtök reggel érkeztünk Pulborough-ba, és egy kis pihenés után, délben vizsgálta meg Dózi lábát az orvosi konzílium. Az ultrahang semminemű komoly, aggodalomra okot adó sérülést nem mutatott ki Overdose jobb első lábán. Az állatorvosok egymással egyetértve további három-négy hetes, nagyon kímélő pihenést javasoltak. Ha az augusztus közepi vizsgálaton teljesen tünetmentes lesz, akkor kezdődhet meg majd a fokozatos terhelése és versenyre történő felkészítése.

Továbbra is az a terv, hogy hetente járnak ki Overdose-hoz Ribárszki idomárral és az állatorvossal, vagy többet bíz a helyiekre?

Ami a munkát illeti, az minden esetben velünk egyeztetve, és a tervek szerint valamelyikünk jelenléte mellett folyik majd. A következő orvosi állapotfelmérést pedig augusztus közepére tervezzük. Pontos időpont még nincs.

Overdose tehát egy hónapot pihen...

A lábát legalábbis kíméli. Szombaton úszott először, kíváncsian várjuk, hogy mennyire barátkozik meg vele. Így ugyanis a sérült lába terhelése és erőltetése nélkül lehet javítani a kondícióját.

July Cup, Newmarket

Mindeközben a Dózival ellentétben egészséges lovak egy híres versenyen, a newmarketi July Cup-on futottak. A 6 furlongos, azaz 1200 méteres versenyt végül ötnegyed hosszal Fleeting Spirit nyerte 1.09.58-as idővel a hatodik játék, Abdullah herceg lova, Main Aim előtt, harmadik JJ The Jet Plane, negyedik a sokáig utolsó helyen galoppozó, későn jövő Paco Boy. Bár a zsűri sokáig gondolkodott, mert Fleeting Spirit össze-vissza tört a cél előtti dombra menet.

Nézze meg a versenyről készült videókat! Íme, a newmarketi nagy futás a tévénézők szemével:

Itt pedig egy érdekes kameraállás, nézze meg ön is, hogy mit látnak egy futamból a versenybírák:

Az ausztrálok közül az egyik hátsó lábán középcsont-töréssel célba érő, trénere szerint utoljára futó Takeover Target hetedik lett, Scenic Blast csak tizedik. Art Conoisseurral valami történhetett, mert hiába ostorozták erősen, végig hátul galoppozott, majd feltartva úgy lett tizenkettedik, hogy ennyi hosszra volt az előtte lévőtől. Mindenesetre Tom Queally jól döntött, hogy most nem rá ült, mint Ascotban, mert így Fleeting Spirit élete első Group 1-es versenyét nyerhette vele. A zsoké a verseny után ezt mondta: a kiugrás után senki sem akart elmenni, ezért viszonylag lassú volt a tempó, ekkor jobbról elkezdtem ostorozni, mire balra ment, ezért vissza kellett fognom, majd jobbra húzott, utána ismét balra, végül a célhoz közeledve egészen jó helyen voltam, lovam pedig csodálatra méltóan hozta magát.

De vajon mikor jön el az idő, amikor ismét hozhatja magát Overdose is?
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Phil Ivey
2009. július 20. 22:17
fókazsír, Overdose szlovák lenne? ahhoz képest elég jól beszél magyarul...
bgb
2009. július 20. 16:21
na, fókazsír, te komoly érv lennél a Lipót újranyitása mellett. Szerintem a "magyar nagydíj" miatt a Paliknál verd az asztalt...
...a magyar csodalónak pedig jobbulást kívánok, mert már nagyon várjuk vissza !
fókazsír
2009. július 20. 14:48
Rossz ló rossz arcú emberekkel körülvéve,nagy kamu az egész! A nyereményeket kifizették már amit elmulasztottak, megtenni a magyar nagydíjon???
Különben szlovák a ló!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását