2024. április 19. - Emma

Overdose hamarosan felépülhet

A hónapok óta sérüléssel bajlódó Ovberdose immár a gyógyulás fázisába lépett, s Mikóczy Zoltán tulajdonos szerint talán már augusztus végén ismét versenyen vágtathat az eddigi 12 futamán veretlen csodaló.
2009. június 19. péntek 20:25 - HírExtra
"Óvatos vagyok, most úgy gondolom, egy-két hónap után terhelhető lesz. Gyulladás már nincs a szervezetében, szerencsére gyengébb lefolyásúnak bizonyult a kellő időben elcsípett fertőzés" - mondta az MTI-nek Mikóczy. "Most már folyamatosan javul az állapota, de nagyon türelmesnek kell lennünk vele, mielőtt újból versenyezne. Már csak babonából sem akarok konkrét időpontról beszélni, de ha visszanyeri fizikai erejét, kiváló formáját, nagyjából augusztus végén, szeptember elején állhat ismét rajthoz."

Overdose bal első lábán az április 19-i budapesti versenyt követően észlelték a sérülést. Ezt követően a gyógyítását végző francia ortopédus kovács eltávolította a tályogot és patkót ragasztott Overdose-ra, amely kímélte a sérült bal első lábát és jobban terhelte a jobb elsőt, így utóbbin is idült patairha-gyulladás keletkezett.

Overdose rendbehozatalára valóságos "mentőbrigád" szerveződött, olykor egymástól teljesen független emberekből, akik a maguk módján próbáltak és próbálnak segíteni. Mikóczy beszámolója szerint a hét végén ismét a francia ortopédkovács jön hozzá, aki már járt nála, most speciális patkót ragaszt a Dózi becenevű négylábúra. Szintén részt vesz a gyógyításban Harasztosi László parafenomén.

"Minden lehetőséget megragadunk, ami a gyógyulásához vezet, minden lehetséges eszközt és metódust igénybe veszünk, hogy mihamarabb rendbe jöjjön. A hagyományos mellett az alternatív módszert is elfogadjuk, ezért is jár ki hozzánk mostanság Harasztosi László, aki energiaátvitellel erősíti Overdose-t" - árulta el Mikóczy.

A parafenomén térítésmentesen vállalta a kezelést, amely heti két alkalomból áll, s kozmikus energiáinak átadásával kúrálja immár egy hónapja a lovat.

"Május óta sokat javult, mentálisan és fizikai állóképességét illetően is" - mondta Overdose-ról Harasztosi. "Azt rögtön láttam nála, hogy óriási energiaburok veszi körül. Ha a többi lóét nézem, azoké 1-es, 2-es szint, Overdose-é viszont 9-es egy 10 energiaszintből álló listán. Már csak ezért is verhetetlen! Egykor Kincsemé is e körül lehetett".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását