2024. április 27. - Zita

A lakosság fele bekapja az új vírust?

Thaiföld lakosságának mintegy fele, azaz 30 millió ember fog valamilyen módon kapcsolatba kerülni a H1N1 influenzavirussal, közülük 30-130 ezer ember fog olyan súlyosan megbetegedni, hogy kórházi ápolására szorul, a halálos áldozatok száma pedig 1200 körül várható.
2009. július 12. vasárnap 23:02 - HírExtra
A hatóság úgy számol, hogy a járvány összesen három évig tart majd. Thaiföldön az utóbbi két hétben ugrásszerűen emelkedett a megbetegedések száma. Eddig mintegy háromezren fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma tizenhat.

A délkelet-ázsiai országban hat évvel ezelőtt viszonylag csendesen zajlott le a SARS (atípusos tüdőgyulladás) járványa, de súlyosan érintette a madárinfluenza. Ez utóbbi nemcsak az emberi megbetegedések miatt okozott gondokat, hanem erősen sújtotta a baromfiipart is. Thaiföld a világ egyik vezető baromfihús-exportőre.

Az újinfluenza-járvány tovább tetézi a vendéglátóipar problámáit is, hiszen egyre kevesebben vállalkoznak külföldi üdülésre. A thai turizmus a gazdasági válság és a zavaros belpolitikai helyzet miatt már eddig is komoly gondokkal küszködött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ha1us
2009. július 13. 00:01
A lakosság fele bekapja az új vírust?

Thaiföldön... de ezt már nem a címben tudjuk meg.
wazze!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását