2024. május 3. - Tímea, Irma

Ismét a Belvárosban tüntetnek a radikálisok - percről-percre

A Szabadság téren újjáalakult a Magyar Gárda. Gárdista mellényt húzott többek között Morvai Krisztina, ifj. Hegedűs Lóránt, Szegedi Csanád és Vona Gábor is. Az esemény békés keretek között zajlott.
2009. július 11. szombat 17:30 - HírExtra
18:44

Vona szerint a társadalomra kifejtett káros tevékenységük miatt be kellene zárni TV2-t és az RTL Klubot is.

Beszéde végén az összegyűlt többezres tömeg hosszú tapssal és éljenzéssel fejezte ki egyetértését. A Szózat és a Székely Himnusz eléneklése után hivatalosan vége az eseménynek, a tömeg hazaindult.


18:37

Vona Gábo a beszédében kiemelte, hogy a Budaházy György által 2002. július negyedikén szervezett hídblokáddal indult el a mai értelemben vett nemzeti ellenállás. Megígerte, hogy amennyiben kormányra jutnak, azonnal kiengedik a politikai foglyokat, a "mutyielitet" pedig felelősségre vonják tetteikért.

18:28

Vona hosszan élteti és méltatja a Gárdát és ezzel párhuzamosan szidja a kormányt. Szerinte a magyar politikában nincsenek "oldalak", hanem csak egy oldal létezik: a nemzeti. Mindenki már nemzetáruló.  A Jobbik elnöke kezdeményezi, hogy július 4-e legyen ünnennap Magyarországon.

18:20

Vona Gábor, a Jobbik elnöke kér szót. Hatalmas üdvrivalgás fogadja az emelvényre lépő politikust. Szerinte az emberek nem a Magyar Gárdától, hanem az MSZP-SZDSZ-kormánytól félnek, ezért nem a Gárdát kellene betiltani, hanem ezeket a pártokat.
Vona ígéretett tett arra, hogy ő a Parlamentbe fog gárdista ruhában bemenni. Szavait hatalmas, hosszan tartó taps és éljenzés fogadta.

18:12

Morvai Krisztina lép az emelvényre. Szavai szerint a magyar társadalom létbizonytalanságban él, s ezért mindenképpen szükség van a Magyar Gárdára. Ismét előhúzza a palesztin kártyát, párhuzamot von a közel-keleti és a magyar nép között.

"Senki ne higgye, hogy a múlt heti rendőri túlkapások tömkelege néhány kisrendőr magánakciója volt. A cél Magyarország gyarmatosítása, Magyarország második Palesztinává züllesztése. Azért fújnak le minket közvetlen közelről könnygázzal, azért videóznak, turkálnak a táskánkban, hogy megtörjék az ellenállásunkat, s akadálytalanul nyomulhassanak országunkba a gyarmatosítók. De, nem szabad hagyni magunkat. Emberi méltóságunk, emberi jogaink megvédéséhez kell a Magyar Gárda."

Biztosítja a demonstráció résztvevőit arról, hogy az iráni heyzetről szóló európai parlamenti ülésen fel fogja hozni a "magyar ügyet" is.

Dr. Morvai jogi szempontból teljesen nonszensznek tartja a bíróság múlt heti döntését, mellyel feloszlatták a Gárdát.

18:06

Közben  a Szabadság tér egyik sarkában gyülekeznek a rohamrendőrök is...

18:02

A következő a sorban, Für Lajos, az egykori Antall-kormány honvédelmi minisztere. Ő is felvette a mellényt, majd - kezében egy lyukas magyar zászlóval - dicséri a tömeget, amely a "Szebb jövőt!" köszöntéssel válaszol.

17:49

A Jobbik másik alelnöke, Murányi Levente lépett a mikrofonhoz. Szerinte ebben a pillanatban hasonló a helyzet, mint amilyen '56-ban volt.

Sárdy Barbara rockzenész is (gárdista)mellényt vesz fel és a mikrofonba kiabálja: "Magyar akarok maradni!"

17:43

A Magyar Gárda tagja lett ifj.Hegedűs Lóránt és Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke is. Szegedi Csanád kijelentette: gárdista egyenruhában fogja átvenni az EP-képviselői mandátumát.

A harmadik mellényes Ifj. Hegedűs Loránt felesége, Hegedűsné Kovács Enikő, Budakeszi alpolgármestere lett.

17:40

Tudósítónk jelenti: ebben a percben "hivatalosan" is újjáalakult a Magyar Gárda!!! A Szabadság téren lévő fekete nadrágos és fehér inges emberek felvették a mellényüket és a sapkájukat és egyhangúan kijelentették: "Midannyian gárdisták vagyunk!"

17:35

A következő felszólaló Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya. "Ma bűn magyarnak lenni" - mondja elkeseredetten.
Szerinte a mainál még a 2006-os helyzet is jobb volt. Beszéde közben folyamatosan szidja a rendőröket - jelenti helyszíni tudosítónk.

17:22

Megkezdődtek a beszédek. Dr. Szöőr Anna jogász, a Civil Jogász Bizottság tagja lép a mikrofonhoz és felolvassa a magyar értelmiséghez intézett felhívásukat. Két dolgot hangsúlyoz: Magyarországon igenis van cigánybűnözés és jogilag semmilyen mozgalmat nem lehet feloszlatni.
Beszédét eképp zárja: "Mindenki csatlakozzon a Gárdához!"

17:13

A Szabadság térre folyamatosan érkeznek nagy tömeggel az emberek. Kiküldött tudósítónk rengeteg jobbikos és árpádsávos zászlót lát mindenhol.
Megérkezett a Magyar Gárda is (legalábbis feltűnően sokan vannak "gárda-szerelésben"). Szól a zene, kevés a rendőr, minden békésen zajlik (egyelőre)...

16:58

Az Erzsébet téren 200-300 ember gyűlt össze, hogy - miként a résztvevők fogalmaztak - "sorsközösséget vállaljanak" a terrorcselekmények előkészítése miatt előzetes letartóztatásba helyezett Budaházy Györggyel és a múlt szombati tüntetések során eljárás alá vont emberekkel.

A téren többeknél jobbikos és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával díszített zászló és árpádsávos lobogó van.

Az Erzsébet tér egyik sarkában mintegy száz rohamrendőr várakozik. A téren parkol egy német rendszámú kisbusz, aminek a tetejéről szónoklatok hangzanak el. A résztvevők között sok a fekete ruhás, bakancsot viselő, kopaszra nyírt fiatal, többen a Magyar Gárda egyenruhájában jelentek meg.

A Szabadság téri Hazatérés temploma előtt több százan gyűltek össze, valamennyien fekete nadrágot és fehér felsőt viselnek. A templom zsúfolásig megtelt, az épület előtt pedig kisebb csoportokban állnak az emberek, akik jobbbikos, illetve nemzeti színű zászlóval érkeztek.

A Szabadság téren, ahová a Jobbik délutánra demonstrációt hirdetett, rendőrök állnak.
(MTI)

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. július 12. 18:37
Az az igazság hogy egyik kisebséghez sem tartozok,hanem igaz Magyar,törvény tisztelő,és törvény embere vagyok.Aki a tőrvény akaratával szembe száll,az nagyon elitélem.Így a gárdát is.Meg mutatták hogy ők valóban szélső jobbhoz tartozó banda,aki a rennd őrének is neki mer menni.
Ellen mer szegülni a hatályos jogszabályoknak és törvényknek. Semmibe veszik a bíroság döntését.Nos ez a gárda,aki megmutatta a foga fehérjét.Ezek után csak egy csürhének tekintem őket.És a jóisten mentsen meg attól hogy hatalomra kerüljenek.Tűzzel vassal küzdeni kell ellene!Már rendelkeznek katonai felszerelésekkel is,(rohamsisak,gázálarc stb.)A következő lehet hogy fegyver lessz?Remélem nem!Bizonyítsák azt hogy törvény tisztelők,és hajtsanak fejet a bíroság döntése előtt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását