2024. május 18. - Erik, Alexandra

Veterán autók a római romkertben

Veterán autósok és motorosok randevúznak hétvégén Pakson. A program megnyitóját kiállítással, a járműmatuzsálemek szépségversenyével Lussoniumban, a Paks határában lévő római romkertben tartják pénteken délután.
2009. július 9. csütörtök 22:00 - HírExtra
A találkozó, mely a PaRiPa és Barátaik 2009 nevet kapta, idén már ötödik a sorban. Pakson harmadszor rendezi a Ring család. A PaRiPA név őket rejti, és a Pannóniás Ring család Paks elnevezésből született. Ring István 2001-ben vásárolta első Pannóniáját, azóta elkötelezett veterán motoros. Hasonlóképpen felesége és lánya is. Sokszor, sok helyen jártak veterán járművek találkozóján, az itt tapasztalt vendégszeretetet viszonozva rendezik meg évente találkozójukat.

Az idei veterános családi hétvégére 58 járművel regisztráltak, motorosok, autósok vegyesen. A társaság az egész hétvégét Pakson tölti, programjuk zártkörű, de vannak nyilvános elemei - tájékoztatta az MTI-t Ring István szervező.

Ilyen a megnyitó, melyben partnerük a Városi Múzeum. A helyszín azonban nem az intézmény, hanem a Paks határában, a Bottyán-sáncon lévő romai kori romkert, Lussonium lesz. A programokat, mint Váradyné Péterfi Zsuzsanna múzeumigazgató elmondta, az utazás köré csoportosítják. Ez nem teljesen idegen a helytől, hiszen Lussonium a Limes mentén feküdt, lábánál fontos útvonal vezetett minden történelmi korban, így manapság is.

Váradyné Péterfi Zsuzsanna kalauzolja majd a vendégeket Lussoniumban, ahol erre az alkalomra képes járműtörténeti kiállítást rendeznek be.

A járműmatuzsálemeket is bemutatják, illetve a közönség szavazat alapján megválasztják közülük a legszebbet.

Annak érdekében, hogy a gyerekek fantáziáját is megmozgassák, papírsárkány szépségversenyt is hirdettek. Azokat, amelyek kötődnek a közlekedéshez alakjuk, vagy díszítésük miatt, jutalmazzák. A sárkányokat, miután a helyszín erre kiváló, meg is röptetik.

A rendezvényen a Celőke Íjászegyesület tart bemutatót és egyéb meglepetéssel is készülnek. A matuzsálem korú motorokkal, autókkal a nagyközönség szombaton is találkozhat, mert a társaság látványos menetben Kajdacsra megy, ahol csatlakozik egy veterán motoros találkozóhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását