2024. május 14. - Bonifác

2500 fiatalt várnak a református találkozóra

Kétezer-ötszáz fiatalt várnak a szervezők a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra, amelyet július 21. és 25. között rendeznek a Tolna megyei Fadd-Domboriban.
2009. július 9. csütörtök 13:29 - HírExtra
A Csillagpont más, mint a szokványos ifjúsági fesztiválok, bebizonyítjuk, hogy alkohol és kábítószer nélküli is lehet kiválóan szórakozni - mondta Hámori Ádám főszervező csütörtökön Szekszárdon, az ötnapos programot beharangozó sajtótájékoztatón.

A fesztiválra nem csak hazánkból, hanem a határon túlról is sokan érkeznek, elsősorban a Kárpát-medencéből, de jönnek lengyel, angol, skót, tajvani keresztyén fiatalok is - tette hozzá. Hangsúlyozta: a rendezvény nyitott mindenki számára, aki maga is nyitott a református ifjúság felé.

Hámori Ádám elmondta: délelőtt lelki programok, délután pedig kulturális, zenei és hitéleti események várják a fiatalokat. Az idei találkozó központi témája a bátorság: Kodácsy Tamás, a Károli Gáspár Református Egyetem lelkésze arra keresi a választ előadásaiban, hogy mi a forrása a keresztyén ember bátorságának.

Az idei Kálvin-év alkalmából budapesti teológusok kiállításon mutatják be Kálvin életművét, s a kálvinizmus magyar hagyományait történelmi dráma formájában elevenítik fel.

A fesztiválon tizenöt helyszínen összesen huszonhat kulturális produkciót láthatnak majd a résztvevők. Fellép többek között a Kaláka, a progresszív rockot játszó Varga János Project, a Dr. Walter Blues Társasága és a Bolyki Brothers, több keresztény könnyűzenei együttes, közreműködik a fesztiválon a Tzafit Yoav izraeli táncegyüttes, és a váci fegyház Börtönkórusa is.

A találkozón esténként bukovinai, sváb, bogyiszlói és moldvai csángó táncházat rendeznek, valamint megismerhetik a fiatalok a helyi népi ízeket is - jegyezte meg a szervező.

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót negyedik alkalommal rendezi meg a református egyház. Első ízben 2003-ban Bodajkon, a legutóbb két éve Sárospatakon adtak egymásnak találkozót a református fiatalok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását