2024. május 18. - Erik, Alexandra

Obama népszerűsége már nem a régi?

Barack Obama amerikai elnök népszerűsége a beiktatása óta a legalacsonyabb szintre, 61 százalékra csökkent - közölte a Gallup intézet szerdán.
2009. július 8. szerda 21:57 - HírExtra
Obama támogatottsága hivatalba lépésekor, januárban még 66, májusban pedig 62 százalékos volt. A Gallup rámutatott: az elnökről pozitív véleményt vallók száma a beiktatás óta nem csökkent jelentős mértékben, viszont zsugorodott azoknak az aránya, akiknek nincs véleményük Obamáról, a januári 19-ről 7 százalékra. Az Obama teljesítményével elégedetlenek hányada ezzel párhuzamosan 15-ről 32 százalékra nőtt - magyarázta az eredményt Frank Newport, a Gallup Poll főszerkesztője.

Egy másik, Ohio államban végzett felmérés a Gallupénál meredekebb népszerűség-csökkenést rögzített. Az elismert közvélemény-kutatásokat végző Quinnipiac Egyetem adatai szerint az elnök népszerűsége 13 százalékot zuhant 2 hónap alatt a szövetségi államban, amely az egyik legfontosabb úgynevezett ingadozó állam a választások idején.

A Quinnipiac kutatói szerint Obama munkáját május elején a megkérdezettek 62 százaléka ítélte pozitívnak, ez a mutató most lesüllyedt 49 százalékra. A tevékenységét negatívan szemlélők aránya a két hónappal korábbi 31-ről 44 százalékra növekedett. A Connecticut állambeli Quinnipiac Egyetem korábbi országos és állami felméréseiben mindig nagyobb népszerűséget regisztrált Obama esetében.

Ohióban a lakosság 46 százaléka helyesli Obama gazdasági működését, 48 százalék ellenzi. Májusban még 57 százalék helyeselte, és 36 százalék ellenezte. Peter Brown, a Quinnipiac közvélemény-kutatási intézetének igazgatóhelyettese rámutatott: Ohióban a legrosszabb a gazdasági helyzet az egész országban, és az ott élők talán Obamát okolják, amiért az általa ígért változás még mindig nem következett be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását