2024. május 19. - Ivó, Milán

Konferencia Debrecenben

Mintegy ötven hazai, illetve romániai, szerbiai, németországi, szlovákiai és ukrajnai zsidó hitközség képviselőinek részvételével pénteken megkezdődött a debreceni és határon túli testvér hitközségek X. nemzetközi konferenciája - közölte az MTI-vel a helyszínen Horovitz Tamás, a vendéglátó hitközség elnöke.
2009. június 26. péntek 16:22 - HírExtra
A mai gazdasági helyzet mélyen érinti a hitközségek működését is, ezért "A zsidóság - hitközségek jövője" témában cserélnek véleményt a konferencia résztvevői - tette hozzá.
Horovitz Tamás külön kiemelte a zsidó hitközségek fontos szerepét a Magyarországon felerősödött rasszizmus, antiszemitizmus miatt.

"Nem lehetünk csendben, a magyarországi és a határon túli közösségeknek, vezetőknek komoly teendői vannak ezen a téren" - mondta, hozzáfűzve: a háromnapos debreceni találkozón áttekintik milyen eszközökkel, milyen lépeseket tehetnek az antiszemitizmus ellen.

Szeretnék elérni, hogy Magyarországon minden magyar állampolgár, vallási és felekezeti hovatartozására való tekintet nélkül gazdasági és erkölcsi biztonságban éljen. Ennek érdekében még sok a teendő - jegyezte meg a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását