2024. április 27. - Zita

Cseh Laci országos csúccsal nyitott

Cseh László 200 m gyorson új országos csúccsal diadalmaskodott az Egerben zajló 111. országos bajnokság első napján.
2009. június 25. csütörtök 20:35 - HírExtra
A háromszoros olimpiai ezüstérmes kiválóság a nemrég engedélyezett új csodadresszben 1:47.12 percre javította Kis Gergő Pekingben felállított rekordját (1.47.39), ám az eredményhirdetést követően úgy nyilatkozott, hogy számára még szokatlan volt az új mez és inkább akadályozta mint segítette.

A 400 vegyes fináléjában megismétlődött a Cseh László-Kis Gergő párharc: az időeredmény elmaradt az országos rekordtól, Cseh 4:17.25-ös eredménnyel nyert, bő egy másodperccel megelőzve riválisát.

A nőknél az Egyesült Államokból hazatérő Hosszú Katinka bizonyította, hogy remek formában van, hiszen 200 pillangón és 400 vegyesen is hatalmas fölénnyel diadalmaskodott.

"Egy hónappal a római vb előtt, minden úszó számára fontos az állóképesség javítása, ezért is vállalkoztak a legjobb versenyzőink arra, hogy 10-12 számban is rajtkőre álljanak" - mondta Kiss László szövetségi kapitány. "Az egri uszoda rendkívül gyors, nem véletlenül szeretik a versenyzők, akik számára az országos bajnokság az utolsó lehetőség, hogy megváltsák repülőjegyüket az olasz fővárosba. Szeretnék egy ütőképes 4x200-as gyorsváltót összeállítani a férfiaknál is, ezért is örülök, hogy kiegyenlített, jó csatát láthattunk a fináléban."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását