2024. május 19. - Ivó, Milán

Még a héten aláír a skót edző?

Újpesten várhatóan még a héten megkötik a szerződést William McStayjel, a labdarúgócsapat kiszemelt vezetőedzővel.
2009. június 23. kedd 12:46 - HírExtra
"Két szerződésről beszélünk, az egyik a tréner szerepvállalására vonatkozik, a másik pedig egy együttműködési megállapodás lesz a Celtic Glasgow-val" - mondta az MTI érdeklődésére Joe Böröcz, a lila-fehérek nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, abba egyelőre nem kíván belemenni, hogy milyen időtartamra szól majd az edző megbízatása, de mindenképpen hosszú távon számítanak rá. Az egyezségek aláírásával kapcsolatban megjegyezte, az európai szövetség (UEFA) véleményezésére várnak, mert szeretnék elkerülni, hogy a nemzetközi indulás, azaz az Európa Ligában való szereplés az UEFA szabályaiba ütközzön.

A kontinentális szövetség ugyanis tiltja a gazdaságilag vagy szakmailag összefonódó klubok indulását egyazon kupasorozatban, márpedig a két klub együttműködése vethet fel kérdéseket.

"Egyet leszögezhetünk, nem arról van szó, hogy az Újpest a Celtic fiókcsapata lesz" - mondta Böröcz.

McStay hétfő délután érkezett Magyarországra, noha aznap délelőtt a klub azzal az indokkal mondta le a 14 órára tervezett sajtótájékoztatót, hogy McStay családi okok miatt később utazik Magyarországra.

A skót szakember hétfő délután óta jelenleg Bükfürdőn tartózkodik a csapat edzőtáborában, de a tréningeket továbbra is Aczél Zoltán tartja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását