2024. április 30. - Katalin, Kitti

Először lesz ott "mindkét" Korea a focivébén

Futballhistóriai sikert ért el az észak-koreai labdarúgó-válogatott az által, hogy - a dél-koreaiak együttesét követve - csoportjából kijutott a 2010-es világbajnokságra: első ízben fordul elő ugyanis, hogy a Koreai-félsziget mindkét országának csapata ott lehet a sportági csúcstalálkozón.
2009. június 18. csütörtök 11:05 - HírExtra
A Koreai NDK csapata azzal harcolta ki a jogot, hogy szerda este gól nélküli döntetlent játszott Rijádban, így - a Koreai Köztársaságnak 16 ponttal az ázsiai 2-es selejtezőcsoportban első válogatottja mögött - másodiknak futott be, az egymás elleni mérlegnek köszönhetően megelőzve a szintén 12 pontot gyűjtött szaúd-arábiai gárdát, amely csoportharmadikként csak további selejtezőmeccsekkel juthat ki Dél-Afrikába.

Az északiak történetükben másodszor lehetnek ott a vb végső fázisában: első ízben - és eddig utoljára - az 1966-os világbajnokságon szerepeltek, nem is akárhogyan.

Csoportjukból - a Szovjetunió mögött másodikként - továbbléptek oly módon, hogy Chilével döntetlenre végeztek, s valódi világszenzációt aratva 1-0-ra legyőzték Olaszország legjobbjait. A nyolc között aztán a portugálok már megálljt parancsoltak a KNDK válogatottjának, amely ugyan 3-0-ra elhúzott, ám - a 4 gólig jutott Eusebio vezérletével - az európai gárda 5-3-ra fordítani tudott.

A jövő évi labdarúgó-világbajnokságra, amelyen 32 együttes lép pályára, a házigazda Dél-afrikai Köztársaság "helyből" induló csapata mellett Európából eddig Hollandia, Ázsiából pedig Ausztrália, Japán, a Koreai Köztársaság és a Koreai NDK válogatottja harcolta ki a részvételi jogot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását