2024. április 30. - Katalin, Kitti

Dubai befektető a magyar foci egén?

A dubaji származású Ahmed Bakro szerdán eljuttatta a várpalotai stadion megvételére vonatkozó vételi szándéknyilatkozatát az önkormányzathoz és a polgármesterhez is – tájékoztatta az MTI-t a várpalotai futballcsapat menedzsere, aki a befektető képviselője is egyben.
2009. június 17. szerda 13:47 - HírExtra
Baranyai Máté elmondta, az eladásról a következő képviselőtestületi ülésen dönt majd a város vezetése. A csapat támogatója szeretné megvásárolni a stadiont, ami jelenleg két pályát, a lelátót és a hozzájuk tartozó kiszolgáló épületeket jelenti.

A befektető bízik abban, hogy a szerződéskötésre már június 27-én sor kerülhet. Akkor rendezik ugyanis Várpalotán az üzletemberről elnevezett Ahmed Bakro Kupát: a pénzdíjas, kispályás tornán 16 csapat vesz részt. Baranyai Máté hozzátette, a befektető kezdeményezése az is, hogy a városban női futballcsapatot alakítsanak ki.

A Várpalotai Bányász menedzsere elmondta, a leendő befektető 1 millió forint értékű felszerelést ajándékozott a várpalotai felnőtt és utánpótlás csapatoknak, a későbbiekben pedig szeretné lehetővé tenni számukra, hogy itthon és külföldön, akár egyiptomi, szíriai és marokkói ellenfelek ellen is pályára léphessenek.

Az indexveszprem.hu internetes portál értesülése szerint a dubaji befektető akár tíz millió dollárt is áldozna arra, hogy Várpalota csapata, amely megyei elsőségével kivívta a jogot az NB III-ban való indulásra, két év múlva már az első osztályban játszhasson.

A Magyarországon élő üzletember mobiltelefonokkal kereskedik, valamint vendéglátással is foglalkozik. Meglátása szerint az üzleti felfogása – vagyis, hogy a minőségre való törekvés mindig kifizetődik – a sportban is sikerre fogja vezetni.

Ahmed Bakro – akinek Libanonban, Egyiptomban, Szingapúrban is vannak érdekeltségei – személyes jó barátja a dubaji uralkodó fiának, és tulajdonképpen az ő képviseletében támogatja a csapatot - nyilatkozta korábban az internetes portálnak a leendő befektető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását