2024. április 30. - Katalin, Kitti

Minden csapat doppingtesztje negatív

A labdarúgó Konföderációs Kupán résztvevő nyolc csapat mindegyikéből nyolc játékos esett át doppingvizsgálaton még a torna vasárnapi rajtja előtt, s valamennyiük tesztje negatív lett.
2009. június 17. szerda 14:45 - HírExtra
Az előre be nem jelentett kontroll végeredményét a sportági világszövetség, a FIFA szerdán hozta nyilvánosságra.

A nemzetközi szövetség tudatta azt is, hogy az első négy meccsen elvégzett vizsgálatok ugyancsak kedvező kimenetellel zárultak, a nyolc minta egyike sem mutatta ki semmilyen tiltott szer jelenlétét.

"Ahogyan a múltban is tettük, végezzük tovább a rendszeres ellenőrzést. Ami új: ebben az évben már az edzőtáborokban is feltűnnek előre nem bejelentett módon az ellenőreink" - nyilatkozta Jiri Dvorak, a FIFA orvosi bizottságának vezetője, aki példaként említette, hogy személyesen volt jelen a házigazda dél-afrikaiak válogatottjánál elvégzett vizsgálaton.

"Reggel fél 8-kor keltettük a fiúkat, meglepődtek, de rendkívül együttműködőnek bizonyultak" - mondta.

A levett mintákat Bloemfonteinben, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által elfogadott, hivatalos elnevezéssel akkreditált laboratóriumban elemezték.

Dvorak megemlítette, hogy az utóbbi 15 évben 55 futballeseményen végeztek ellenőrzést, s a levett 6.224 mintából három bizonyult pozitívnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását